JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Med nål og mening

Var rusmisbruker: Nå sitter helsefagarbeider Lena Marie i menighetsrådet

Werner Juvik

– Jeg har ikke regnet ut hvor mye tatoveringene mine er verdt, men jeg må nok stoppes ut når jeg dør, så mye penger som jeg har brukt.

2023112009592920231121094359

ingeborg.rangul@fagbladet.no

Lena Marie Hansen var 21 år da hun første gang tatoverte seg. De første tatoveringene ble tatt uten mål og mening. I dag har hun nærmere 30 tatoveringer som hyller familien som hun er sterkt knyttet til, og som er symboler på det gode og det onde i livet.

Hansen forteller at det ikke gjør vondt å tatovere armene, men da hun tatoverte panna, dirret det i skallen. Treffer nåla en nerve, brenner det i hele kroppen.

– Haka er nok det stedet som gjorde vondest. Men når nåla slutter, da er smerten over med en gang.

Over ribbeina har hun tatovert Family is all. Vanligvis bruker hun en fast tatovør, men denne tok hun i utlandet, og den var skikkelig vond.

– Jeg fikk høre at nåla var stukket ganske dypt.

Lena Marie Hansen er ikke flau over å vise fram "tattisene" sine.

Lena Marie Hansen er ikke flau over å vise fram "tattisene" sine.

Werner Juvik

Et stort dødninghode og en dame på låret tok det 10,5 timer å lage. Da nålen sluttet å stikke, var hun skikkelig lettet.

– Man må lide for skjønnheten, ler Hansen.

Hun er glad i alle tatoveringene sine, men skal hun trekke fram én, er det tatoveringen på venstre overarm med hånda til den ene sønnen og mamma, pappa og mormor inngravert.

– Familien betyr alt for meg. Vi er så få, og alle bor her på Rjukan. Jeg flytter ikke fra dem.

Hansen har lagt ti år som rusmisbruker bak seg og utdannet seg til helsefagarbeider. Hun ville ikke vært den delen av livet foruten, selv om den var tøff.

Werner Juvik

– Jeg har alltid hatt enorm støtte i mamma og pappa. Alltid.

Selv om hun blant annet har tatovert 666, et omvendt kors og et kors i ansiktet, møter hun ikke på mange fordommer på Rjukan. Her kjenner alle henne og tatoveringene har kommet gradvis. Hun er til og med nyinnvalgt i menighetsrådet.

På jobb er det heller ingen som reagerer. Hun jobber med psykisk utviklingshemmede og de yngste av dem synes hun er tøff.

Piercinger har hun også alltid likt. Det startet med en i nesa på ungdomsskolen. I dag har hun 18 stykker. Den på høyre kinnbein måtte opereres inn siden den har en plate bak huden som holder den på plass.

– Håper jeg aldri må ta MR.

Hansen ønsker seg flere tatoveringer, men det er dyrt. Luci baby, forkortelsen på navnet til mannen Lucifer, tatovert under øynene, er den siste hun tok.

Werner Juvik

NAVN: Lena Marie Hansen

ALDER: 36 år

STILLING: Helsefagarbeider

FAMILIE: Gift, to barn

BOSTED: Rjukan

HOBBY: Tatoveringer

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy