Fryktet å bli sett på som sviker

Var tillitsvalgt – ble sjef

Kan møte seg selv i døra

Unik kompetanse fra Fagforbundet

KARRIEREVEI: – Erfaring som hovedtillitsvalgt kan gi deg spennende karrieremuligheter. Grip dem, oppfordrer Anne Mari Mordal, som etter 20 år som tillitsvalgt ble personalrådgiver i Molde kommune.

KARRIEREVEI: – Erfaring som hovedtillitsvalgt kan gi deg spennende karrieremuligheter. Grip dem, oppfordrer Anne Mari Mordal, som etter 20 år som tillitsvalgt ble personalrådgiver i Molde kommune.

Nina Berggren Monsen

Anne Mari Mordal var hovedtillitsvalgt i Molde i 20 år. Så fikk hun jobb i ledelsen i kommunen.

2016012910500220160129105735

tips@fagbladet.no

– Det dirret i fingeren min da jeg trykket på «send» to timer før søknadsfristen gikk ut, sier Mordal og holder smilende opp en skjelvende finger.

Hun hadde gått noen runder med seg selv. Ville hun bli ansett som en sviker blant tidligere kollegaer i Fagforbundet? Ville lederne i kommunen stole på henne?

Får full tillit

Etter et knapt halvår i stillingen som personalrådgiver i seksjonen for personalutvikling og helse, miljø og sikkerhet har hun ikke disse bekymringene lenger. Mordal har fått full tillit fra ledelsen i kommunen.

En enhetsleder i en spesielt vanskelig situasjon meldte fra til personalavdelingen at Mordal var den eneste han ville ha til å se på saken.

– Årsaken er nok at jeg gjennom å ha vært hovedtillitsvalgt hadde bred innsikt i vanskelighetene, sier Mordal.

Møter seg selv i døra

En vakker dag møter hun seg selv i døra. Det er hun sikker på. Derfor har hun forberedt seg godt.

Den dagen hun kanskje må stå i spissen for nedskjæringer, lover hun å vise respekt.

– Hvis alle parter følger hovedavtalen, så lykkes vi, sier Mordal.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Fagforbundet og fått muligheter jeg aldri ville fått et annet sted, sier Mordal, tydelig stolt av sin tidligere arbeidsgiver. Hadde hun kunnet spole tida 20 år tilbake, ville hun valgt akkurat det samme igjen.

Unik erfaring

Hovedtillitsvalgte har kompetanse som kan brukes i mange stillinger.

– Vi har unik erfaring med å ivareta den enkelte ansatte, samtidig som vi sørger for at de andre også blir sett. Vi er vant til å håndtere store arbeidsmengder og å jobbe under press, sier Mordal.

Hun legger til at skoleringen fra Fagforbundet gjør henne trygg i rollen sin. Men selv om Mordal har fått drømmejobben i personalavdelingen, sitter fortsatt tillitsvalgtsrefleksen i ryggmargen.

– Ved oppstarten til tariffoppgjøret 2016 måtte jeg denne gangen sende inn forslag til debatt som vanlig medlem. Det var en uvant opplevelse, synes Mordal.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy