JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler bemanningskrise i barnehagene

– Mange steder drives barnehagene på en måte som bryter med loven på grunn av dårlig bemanning, sier Steffen Handal.

– Mange steder drives barnehagene på en måte som bryter med loven på grunn av dårlig bemanning, sier Steffen Handal.

Per Flakstad

En av tre barnehagelærere sier de vurderer å slutte i jobben i løpet av ett til tre år. De barnehageansatte mener det er for få ansatte på for mange barn.

2023092209244620230922092446

Bemanningen er for lav, og arbeidspresset for høyt, mener barnehagelærerne. Det kommer fram i en medlemsundersøkelse blant 4600 barnehagelærere i Utdanningsforbundet.

– Mange steder drives barnehagene på en måte som bryter med loven på grunn av dårlig bemanning. Det mangles tusenvis av lærere for å oppfylle dagens lovkrav. Når du kombinerer det med at folk forlater yrkeslivet før de blir 60, så er det grunn til å si at det er krise, sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet til NRK.

(©NTB)

andre.lorentsen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy