JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varslet om overtallighet på SMS

Illustrasjonsfoto: Sissel M. Rasmussen

Kraftige reaksjoner ved sykehjemmet i Trondheim.

2016031012230120230821171436

Et sykehjem i Trondheim sendte SMS til åtte ansatte for å varsle om at de var overtallige, ifølge Adressa.no og NTB. Rystende, sier en av dem som fikk meldingen.

Søbstad helsehus sliter med økonomien og må nedbemanne for å få budsjettet til å gå opp, skriver Adresseavisen.

Kan bli flyttet

Selv om de ansatte ikke blir stående uten, men kan bli flyttet til andre enheter, opprører framgangsmåten. .

– Vi trodde at vi skulle jobbe videre med en plan for nedbemanningen, og var ikke klar over at tekstmeldingen ble sendt ut, sier hovedtillitsvalgt Per Hjertaas i Fagforbundet, ifølge NTB.

– Noen reagerte med sjokk på at de ble varslet på denne måten. Jeg har ikke opplevd noe lignende tidligere, sier han .

Han får støtte fra kommunaldirektør Helge Garåsen.

Trakk SMS-en tilbake

– Ansatte skal bli varslet om overtallighet ansikt til ansikt. Hvis det er tilfelle at ansatte har blitt varslet via sms, så er det ikke holdbart, sier Garåsen, ifølge NTB.

Enhetsleder Kristin Haarberg ved Søbstad helsehus sier prosessen måtte settes i gang raskt, og at tekstmeldingen ble sendt for å varsle folk så raskt som mulig.

– I ettertid skjønner jeg at de reagerer, men jeg mener at vi har hatt en god dialog med de aktuelle personene. Jeg ringte dem med en gang etter at meldingen ble sendt ut, sier Haarberg. SMS-varselet ble senere trukket tilbake, ifølge Adressa.no og NTB.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy