JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varslingssaken i Arbeidstilsynet: Brøt ikke loven

Direktør for Arbeidstilsynet Trude Vollheim trakk seg etter varsel om arbeidsmiljøet i januar. (Arkivfoto)

Direktør for Arbeidstilsynet Trude Vollheim trakk seg etter varsel om arbeidsmiljøet i januar. (Arkivfoto)

Gorm Kallestad / NTB

Direktør for Arbeidstilsynet Trude Vollheim trakk seg etter varsel om arbeidsmiljøet i januar. Nå er det konkludert med at tilsynet ikke har brutt loven.

2024022909084420240229090844

– Det er ikke påvist brudd på arbeidsmiljøloven, men rapporten viser utfordringer i tilsynets arbeidsmiljø. Dette er utfordringer som Arbeidstilsynet må løse i tiden framover, sier ekspedisjonssjef Ragnhild Nordaas i Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en pressemelding.

Men selv om det ikke ble funnet brudd på arbeidsmiljøloven, har Arbeidstilsynet fått en liste med anbefalinger for forbedring.

Blant annet anbefales det at ledelsen i tilsynet tar tak i samarbeid og medbestemmelse av arbeidsmiljøutvalg og tillitsvalgte, skriver Aftenposten.

Tilsynet må også behandle avvik bedre, men departementet understreker at tilsynet leverer gode resultater og at flertallet av de ansatte opplever at arbeidet er meningsfylt.

Departementet mottok før jul et varsel om påståtte kritikkverdige forhold i Arbeidstilsynet.

Varselet gjaldt det generelle arbeidsmiljøet og rammebetingelsene for utøvelse av verv som arbeidstakerrepresentanter i arbeidsmiljøutvalget.

Trude Vollheim trakk seg som direktør en uke at varselet ble offentlig kjent.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy