JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Venstre og KrF sier JA til au pair

JA: Au-pair ordningen ser ut til å overleve i Stortinget fredag.

JA: Au-pair ordningen ser ut til å overleve i Stortinget fredag.

Pixlr.com

Selv om de flere ganger har uttalt seg kritisk til au pairer i Norge, sikrer V og KrF nå flertall for å beholde ordningen.

2017053009532820170530100948

tips@fagbladet.no

– Vi har uttalt oss kritisk. Men etter en lengre vurdering har både vi og KrF landet på dette standpunktet, sier kommunalpolitisk talsperson i Venstre, André Skjelstad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Etter en lang rekke saker der au pair-ordningen har blitt misbrukt de siste årene, har flere partier blitt kritiske til hele ordningen. Arbeiderpartiet var sist ut, og vedtok på sitt landsmøte at de ønsker å avvikle ordningen med au pair i Norge.

LO mener au pair-ordningen må fjernes

Billig hushjelp

SV og Senterpartiet ønsker også å avvikle ordningen. Men de trenger støtte fra Venstre og KrF for å sikre flertall.

Det får de ikke, til tross for at begge regjeringens støttepartier tidligere har åpnet for å skrote ordningen.

Både Venstre og KrF har tidligere truet med å avvikle ordningen, om man ikke får gjort noe med au pairenes situasjon. Men når Stortinget fredag skal avgjøre saken, kommer de to partiene til å stemme for å beholde ordningen.

– En au pair er en billig hushjelp

SV kritisk

– Vi er veldig kritiske til at Venstre og KrF går med på å sikre ordningen. Det er helt greit å ha hushjelp. Men da må du betale skikkelig og gi hushjelpen skikkelige rettigheter, sier stortingsrepresentant for SV og forslagsstiller Karin Andersen.

Au pair-senteret lagt ned

I årevis har Norsk Folkehjelp drevet Au pair-senteret, et hjelpetilbud for au pairer. Men dette senteret ble lagt ned 1. april i år, etter at regjeringspartiene, Venstre og KrF kuttet budsjettstøtten på tre millioner i statsbudsjettet.

Nå er alle partiene unntatt Høyre og Frp enige om igjen å bevilge penger til senteret.

– Jeg forventer at KrF og Venstre sikrer penger til dette i revidert statsbudsjett. I fjor var de med på å fjerne det, men nå sier de at de mener senteret er nødvendig. Da passer det som hånd i hanske at revidert budsjett behandles nå, sier Andersen.

Hun understreker at det her ikke er snakk om store penger, men prinsipper.

– Dette er noen av de mest utsatte arbeidstakerne, som har et minimum av hjelpeapparat når de blir utsatt for alt fra overgrep til ikke å få betalt, uttaler Karin Andersen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy