JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Venstre-topp var møtefikser for First House-kunder

Jeg er veldig trygg på at hun har lojaliteten sin hos Venstre og regjeringen, og ikke hos noen kunder, svarer Guri  Melby.

Jeg er veldig trygg på at hun har lojaliteten sin hos Venstre og regjeringen, og ikke hos noen kunder, svarer Guri Melby.

Statsministerens kontor

Med nærhet til Venstres toppledelse fikset statssekretær Anne Solsvik møter med Venstres regjeringsapparat, mens hun fremdeles var partner i First House.

2020102010370520201020103703

En gjennomgang VG har gjort har avdekket at minst 15 av 23 kunder som nåværende statssekretær Anne Solsvik hadde mens hun fremdeles jobbet som kommunikasjonsrådgiver i First House, ba om møter eller tok opp saker med departementene som Venstre har i regjeringen.

Overfor avisen vil ikke Solsvik svare på om hun hadde et spesielt ansvar for kunder som ville påvirke Venstre. Den 5. oktober sluttet hun i First House for å gå til jobben som statssekretær for Venstre-leder Guri Melby i Kunnskapsdepartementet.

Næringsminister Iselin Nybø og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn sier at de ikke var klar over at Solsvik hadde disse bedriftene som kunder. Partileder Melby sier hun stoler på statssekretæren sin.

– Hva slags vurdering First House gjør når de fordeler kunder og departementer og sånt, det får nesten de svare på. Det er ikke jeg inne i. Det som er viktig for meg, er om jeg stoler på hvor Anne Solsvik har lojaliteten sin etter at hun ble ansatt av meg, og jeg er veldig trygg på at hun har lojaliteten sin hos Venstre og regjeringen, og ikke hos noen kunder, sier Melby.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy