Vi elsker å reise – med jobben

FLUKT? Å reise er en måte å komme vekk fra hverdagen på, en avveksling fra rutinene, og kanskje en pause fra kona eller mannen?

FLUKT? Å reise er en måte å komme vekk fra hverdagen på, en avveksling fra rutinene, og kanskje en pause fra kona eller mannen?

Pexels

Nordmenn er de mest reiseglade i Norden, også i jobbsammenheng.

2017061612085020170616120809

tips@fagbladet.no

8 av 10 nordmenn liker å reise i jobben. Bare 12 prosent som drar på forretningsreise sier de misliker det. Det er langt færre enn våre naboer i Norden.

Dette kommer fram i en stor undersøkelse gjennomført av BCD Travel blant nordiske forretningsreisende.

• Dette er forsikringen som blir med deg i hele Norden

Avveksling

– Det er mulig vi nordmenn liker et avbrekk i rutinene, forteller Bernt Roger Eliassen, direktør i BCD Travel Norway.

– Å reise er en måte å komme vekk fra hverdagen på, en avveksling fra rutinene, og kanskje en pause fra kona eller mannen, uttaler han.

Til sammenlikning sier hver fjerde (24 prosent) svenske og danske forretningsreisende at de skulle ønske de kunne slippe å dra. Finnene er de som minst liker å reise med jobben: 26 prosent av finnene ville heller ha blitt hjemme.

Av de som ikke liker å reise, er det familien som er den viktigste årsaken til dette: 32 prosent av de med barn sier at de ikke liker å reise fordi de savner familien.

Så mye ferie har du krav på i sommer

«Bleasure»

Nordmenn på forretningsreise blander gjerne business og pleasure (bleasure): Mer enn tre av fire (77 prosent) kombinerer jobbreisen med andre aktiviteter som kultur, shopping eller sightseeing.

Også her er svenskene og danskene mindre entusiastiske enn oss: Bare 63 prosent av våre naboer blander business og pleasure på reise.

Nesten 70 prosent av norske forretningsreisende sier at beliggenheten er det viktigste når man booker et hotell. Prisen er det nest viktigste. Deretter følger fasiliteter som gratis wi-fi, frokost eller trimrom.

Sjefen kan tvinge deg til å ta fri

Vil bo sentralt

– Når man er på reise, vil man naturlig nok gjerne bo i nærheten av der møtet er. Dersom møtet finner sted utenfor sentrum, velger mange også å bo sentralt og heller ta seg til og fra møtet, forteller Eliassen.

– Som undersøkelsen viser så velger mange å kombinere reisen med fritid og da er det hyggeligere å bo sentralt enn å bo på et konferansehotell som kanskje ligger langt utenfor sentrum.

4.427 respondenter fra Norge (1.113), Finland (1.045), Sverige (1.035) og Danmark (1.244) besvarte undersøkelsen.

Følg Fagbladet på Facebook

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy