JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vigdis Hjorth jobbet på Spikerverket og sparte til språkreise

TEASER

TEASER

Martin G. Slørdal

SERIE: Min første sommerjobb

2015062512000020230821171436

martin@lomedia.no

– Min første sommerjobb var på Spikerverket i Nydalen i Oslo. Jeg gikk på ungdomsskolen og bodde på Tåsen. Her kunne man se et tydelig klasseskille etter hvor du bodde. Det var blokkene som vi kalte for Spikerverkblokkene, der bodde sveiserne og arbeiderne. Og så hadde du villaene til funksjonærene. Min beste venninne jobbet i kantina og faren hennes var sveiser. Hun ordnet jobb for meg. Jeg jobbet alene på arkivet til Spikerverket og hadde ansvaret for å systematisere papirene der. Jeg husker ikke helt hva slag papirer det var.

Beste minne

– Hos venninna mi, som jobbet i kantina, kunne jeg gå og kjøpe boller med eggekrem, det var et eventyr. Jeg husker jeg fikk komplimenter for jobben jeg gjorde. Det gjorde inntrykk å få komplimenter fra de voksne kontorfunksjonærene. Mitt første møte med arbeidslivet og Spikerverket var veldig trygt og godt, det var preget av rutiner og en beroligende rytme.

Lønna

– Jeg husker ikke hva jeg tjente. Men jeg sparte for å kunne dra på en språkreise til Birmingham. Jeg kunne muligens fått penger av foreldrene mine til dette. Jeg sparte lønningene og betalte språkreisen selv.

Viktigste erfaring

– Det er rart å tenke på, men i den første jobben min så satt jeg alene i et rom med en bunke papirer. Dette behersket jeg fint, og det er noe jeg har brukt senere i livet som forfatter.

Råd til ungdom som skal ut å jobbe

– Det er viktig å få en god første erfaring med arbeidslivet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy