JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Viken Høyre bruker ekstrastøtte på lønnsløft til politikerne

Høyres gruppeleder i Viken, Anette Solli, forsvarer lønnsgrepet Høyre har tatt.

Høyres gruppeleder i Viken, Anette Solli, forsvarer lønnsgrepet Høyre har tatt.

Heiko Junge / NTB

Høyre i Viken bruker partistøtte og opposisjonstillegg til å gi sine fremste politikere lønnsløft. Det reagerer valgforsker Svein Tore Marthinsen på.

2022060808395220220608083947

– En så stor lønnsøkning som det er snakk om her, virker litt rart og betenkelig, sier Marthinsen til NRK, som har sett på hvordan partiene i Viken bruker ekstrastøtten de får.

De fleste partiene bruker sin del av potten på 9 millioner kroner til å ansette sekretær, betale for reiser, møter og til frikjøp, skriver NRK. I Høyre går 1,8 millioner kroner til økt godtgjørelse for politikerne selv.

– Jeg tror mange vil tenke at her har man gått altfor langt, og at man ikke bør bevilge seg selv så store beløp som det er snakk om her, sier Marthinsen og spør om dette faktisk er et frikjøp, eller bare en vanlig bonus.

Høyre peker på at flere av deres politikere har andre jobber de må frikjøpes fra.

– Det er viktig for oss å klare å frikjøpe nok politikere, så vi blir et reelt alternativ og et slagkraftig opposisjonsparti, sier gruppeleder Anette Solli. Hun avviser at det kan kalles en bonus.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy