Visma: 67 forsvunne bekymringsmeldinger i barnevernet foreløpig kartlagt
Illustrasjonsfoto.
Colourbox
Totalt har Visma nå registrert 67 bekymringsmeldinger i barnevernet som er tapt etter at det ble oppdaget en feil i selskapets tekniske løsning.
Ifølge dataselskapet er de 67 forsvunne bekymringsmeldingene fordelt på 23 kommuner.
Totalt er det 242 kommuner som bruker den tekniske løsningen som er rammet av feilen. Løsningen heter Familia og er en integrasjon mot Nasjonal portal for bekymringsmeldinger i barnevernet.
• Meldinger om barn som trenger hjelp har ikke nådd fram til barnevernet
Visma opplyser imidlertid at 51 kommuner foreløpig ikke har besvart om de er berørt av feilen.
En kartlegging VG gjorde tidligere denne uka, viste at minst 63 bekymringsmeldinger er forsvunnet.
22 kommuner har ikke feilrettet
I statusoppdateringen fredag beklager dataselskapet feilen nok en gang. De trekker samtidig fram et det viktigste nå er å sikre at alle kommuner installerer feilrettingen for Familia.
– Her har 220 kommuner rapportert til Visma at dette er fullført, skriver de.
Det betyr at det er 22 kommuner som foreløpig ikke har rapportert at de har installert feilretting.
Det var mandag at Bergen kommune holdt en pressekonferanse om at de hadde avdekket en feil i Visma-systemet som har gjort at bekymringsmeldinger til barnevernet har forsvunnet.
Bergen kommune, som har oppdaget 21 savnede bekymringsmeldinger, er trolig kommunen der fleste meldinger har blitt borte.
Gransking varslet
I kjølvannet av at feilen ble oppdaget har barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) varslet en nasjonal granskning. Allerede tirsdag ettermiddag leverte Barne-, familie- og ungdomsdirektoratet (Bufdir) en statusrapport til statsråden.
Da var status at 26 kommuner hadde meldt at de har funnet avvik.
I rapporten skrev også Bufdir at det trolig ta flere uker å få full oversikt over alle kommuner og antall tapte meldinger.
Bufdir vil også få i oppdrag med å granske hva som har skjedd. Dette skal skje i tett samarbeid med Helsetilsynet og i dialog med KS, Datatilsynet og Digitaliseringsdirektoratet, har statsråd Toppe tidligere opplyst.
oda.ertesvag@ntb.no