JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Visma: 67 forsvunne bekymringsmeldinger i barnevernet foreløpig kartlagt

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Colourbox

Totalt har Visma nå registrert 67 bekymringsmeldinger i barnevernet som er tapt etter at det ble oppdaget en feil i selskapets tekniske løsning.

2023060910185520230609101854

Ifølge dataselskapet er de 67 forsvunne bekymringsmeldingene fordelt på 23 kommuner.

Totalt er det 242 kommuner som bruker den tekniske løsningen som er rammet av feilen. Løsningen heter Familia og er en integrasjon mot Nasjonal portal for bekymringsmeldinger i barnevernet.

Meldinger om barn som trenger hjelp har ikke nådd fram til barnevernet

Visma opplyser imidlertid at 51 kommuner foreløpig ikke har besvart om de er berørt av feilen.

En kartlegging VG gjorde tidligere denne uka, viste at minst 63 bekymringsmeldinger er forsvunnet.

22 kommuner har ikke feilrettet

I statusoppdateringen fredag beklager dataselskapet feilen nok en gang. De trekker samtidig fram et det viktigste nå er å sikre at alle kommuner installerer feilrettingen for Familia.

– Her har 220 kommuner rapportert til Visma at dette er fullført, skriver de.

Det betyr at det er 22 kommuner som foreløpig ikke har rapportert at de har installert feilretting.

Det var mandag at Bergen kommune holdt en pressekonferanse om at de hadde avdekket en feil i Visma-systemet som har gjort at bekymringsmeldinger til barnevernet har forsvunnet.

Bergen kommune, som har oppdaget 21 savnede bekymringsmeldinger, er trolig kommunen der fleste meldinger har blitt borte.

Gransking varslet

I kjølvannet av at feilen ble oppdaget har barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) varslet en nasjonal granskning. Allerede tirsdag ettermiddag leverte Barne-, familie- og ungdomsdirektoratet (Bufdir) en statusrapport til statsråden.

Da var status at 26 kommuner hadde meldt at de har funnet avvik.

I rapporten skrev også Bufdir at det trolig ta flere uker å få full oversikt over alle kommuner og antall tapte meldinger.

Bufdir vil også få i oppdrag med å granske hva som har skjedd. Dette skal skje i tett samarbeid med Helsetilsynet og i dialog med KS, Datatilsynet og Digitaliseringsdirektoratet, har statsråd Toppe tidligere opplyst.

oda.ertesvag@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy