JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vurderer full revers i Tromsø

ØNSKER IKKE:  – Jeg vil understreke veldig sterkt hvor galt det er av avgående byrådsleder å si opp masse folk og anbudsutsette en tjeneste det påtroppende byrådet ikke ønsker, sier påtroppende byrådsleder Kristin Røymo.









, sier påtroppende byrådsleder i Tromsø, Kristin Røymo.

ØNSKER IKKE: – Jeg vil understreke veldig sterkt hvor galt det er av avgående byrådsleder å si opp masse folk og anbudsutsette en tjeneste det påtroppende byrådet ikke ønsker, sier påtroppende byrådsleder Kristin Røymo. , sier påtroppende byrådsleder i Tromsø, Kristin Røymo.

flicr.com

Høyrebyrådets kontrakt med et privat renholdsfirma kan komme til å bli sagt opp i rekordtempo av den nye politiske ledelsen i byen.

2015101312140520230821171436

vegard.velle@fagbladet.no

Trass sterke protester fra mange kanter signerte Tromsøs avtroppende byrådsleder, Øyvind Hilmarsen (H), kontrakt med renholdsfirmaet ISS i dag.

Striden står om privatisering av 25 prosent av renholdet i Tromsø kommune. Privatisering av renholdet blir en av byrådets siste handlinger før det går av.

LES OGSÅ:

Stor demonstrasjon mot konkurranseutsetting i Tromsø

Første sak på bordet

– Dette blir første sak vi behandler når vi tar over makten i morgen, sier påtroppende byrådsleder, Kristin Røymo (Ap).

– Vi venter å få en vurdering av kontrakten veldig raskt, sier hun.

Det nye byrådet vil vurdere konsekvensene av å si opp avtalen med ISS. Spesielt hvor dyrt det vil bli.

– En dårlig sorti

– Jeg vil understreke veldig sterkt hvor galt det er av avtroppende byrådsleder å si opp masse folk og anbudsutsette en tjeneste det påtroppende byrådet ikke ønsker i løpet av sine siste 24 timer ved makten.

– Man skal være ydmyk for den makten man har som politiker. Dette er en dårlig sorti, erklærer en forbannet Kristin Røymo.

Har ikke sett avtalen

Hun har så langt ikke fått innsyn i avtalen avtroppende byråd inngår med ISS. Det påtroppende byrådet vil ikke bare hvordan de kan komme seg ut av kontrakten. De vil også vurdere om de to andre tilbyderne, utenom ISS, er behandlet på en korrekt måte. Og om avtalen holder faglig mål i forhold til de høye kravene som trengs, ikke minst i sykehjem.

– Dårlig folkeskikk

Blant dem som har protestert sterkest på konkurranseutsetting av renholdet er Fagforbundet:

– Det er dårlig folkeskikk og umoralsk å tvinge gjennom en privatisering når vi vet hvilke store negative konsekvenser dette vil få for renholdernes lønn, pensjon og jobbtrygghet, sier Sissel M. Skoghaug, nestleder i Fagforbundet.

Hun kaller kontraktfestingen illojal.

– De som tapte valget bryter nå med lange tradisjoner i Norge – om hva som passer seg ved et politisk skifte. De som fikk folkets tillit kan gjennom denne avtalen bli tvunget til å gjennomføre en arbeidsgiverpolitikk de ikke støtter, noe de tydelig sa fra om i valgkampen.

Fagbladet har gjort flere forsøk på å få tak i Øyvind Hilmarsen, men ikke lykkes.

Men nylig sa kommuneadvokat Morten Hermansen at han ikke mener det er grunnlag for å stanse avtalen.

– Det kommer vi til å argumentere for i et skriv til tingretten, sier Hermansen til iTromsø.

Man skal være ydmyk for den makten man har som politiker. Dette er en dårlig sorti.

Kristin Røymo, påtroppende byrådsleder

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy