LO-kongress 2017

Yngve Hågensen fikk LOs hederspris

Yngve Hågensen hederspris LO-kongressen 2017

Yngve Hågensen hederspris LO-kongressen 2017

Tri Nguyen Dinh

For en gangs skyld ble Yngve Hågensen tatt på senga.

2017050812050020170508155616

helge@lomedia.no

– Kjære venner. Dette kom som en særdeles overraskelse, var kommentaren da den legendariske LO-lederen ble trampeklappet opp på scenen av dagens LO-leder, Gerd Kristiansen.

Følg oss på Facebook

Hedersprisen

LOs hederspris står høyt. Den har imidlertid ikke blitt tildelt den mangeårige LO-lederen, inntil mandag formiddag.

Prisvinneren ble introdusert gjennom en legendarisk sketsj, med Trond Kirkvaag og Lars Mjøen og Yngve Hågensen som Tarzan.

– Det er ikke Tarzan som får prisen, presiserte Gerd Kristiansen.

– Ingen fortjener LOs hederspris mer enn de du gjør. Det er en stor ære for meg og LO og gi den til deg på åpningen av årets kongress med mange av dine fagforeningsvenner i salen, sa Gerd Kristiansen.

– Du får denne prisen i dyp respekt for den du er og hva du har gjort gjennom et helt liv for hele den faglige arbeiderbevegelsen. Fortsatt er du den mest etterspurte taleren og fortsatt er du alltid på farten, Ungdommen vil møte deg for å lære. Du nyter den dypeste respekt i hele det norske samfunnet, hos politikere, arbeidsgivere, næringlivet og i alle samfunnslag. Du løftet landet ut av en massearbeidsledighet. Det vil alltid være forbundet med ditt navn. Til og med biskop Rosemarie Køhn ga deg tillatelse til å banne på talerstolen, fortsatte LO-lederen.

Alle sakene fra LO-kongressen

Lever opp

– Vi forsøker å leve opp til den kompromissløse kampen som du førte som LO-sjef hver eneste dag i arbeidet med arbeid til alle og en rettferdig fordeling som jobb nummer en, avsluttet hun.

Yngve Hågensen var LO-leder fra 1989 til 2001. Han er blitt 78 år. Han svarte LO-kongressen med å uttrykke en stolthet overfor en rørsle som skal bære arbeiderbevegelsen fram til nye stolte tradisjoner, blant annet gjennom valget 11. september.

– Dere har en stolt historie bak dere. Det står skrevet i historiebøkene. Dere skal skrive de nye sidene til de kommende historiebøkene. Hjertelig tusen takk, sa han, til ny stående trampeklapp.

LO-ledere gjennom tidene

Alexandra (21) er yngst på LO-kongressen

Femte vinner

LOs hederspris er LOs høyeste hedersbevisning på kulturområdet. Den deles ut på kongressen hvert fjerde år. Prisen består av et kunstverk og 100.000 kroner, og er tidligere tildelt Stein Ove Berg (2001), Bjørn Afzelius`internasjonale kulturfond (2009), Åge Aleksandersen (2009) og AUF (2013).

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy