Korona:

Yuni (16) syr munnbind på jenterommet på Nesodden

Koronaviruset har økt etterspørselen etter munnbind.16 år gamle Yuni Cheng Wiik syr munnbind hjemme på jenterommet på Nesodden.

Koronaviruset har økt etterspørselen etter munnbind.16 år gamle Yuni Cheng Wiik syr munnbind hjemme på jenterommet på Nesodden.

Heiko Junge/NTB Scanpix

Iført munnbind og hansker syr 16 år gamle Yuni Cheng Wiik fargerike munnbind til venner og kjente. – Det er fint å kunne bidra på min måte, sier hun.

2020042109492220200421094919

– Det startet som en liten greie der jeg sydde munnbind til familien, men da mamma la ut bilde av munnbindene på Facebook, var det plutselig mange flere som ville ha, sier Yuni Cheng Wiik til NTB.

Den siste tiden har 16-åringen hatt hendene fulle med å sy fargerike munnbind hjemme på jenterommet på Nesodden. Til nå har hun sydd flere titalls munnbind, som hun selger til venner og kjente som tar kontakt etter å ha sett dem i sosiale medier.

Wiik er klar på at hun også tar smittevern på alvor når hun selv syr munnbind som skal bidra til å begrense smitte.

– Jeg har på meg munnbind og hansker når jeg syr, slik at de som får dem, skal være sikre på at det er trygt å bruke munnbindene, sier Wiik.

Wiik har lenge vært interessert i å lage egne klær og har blant annet sydd sin egen konfirmasjonskjole og ballkjole.

– Nå som skolen er stengt, og jeg må være mye hjemme, er det fint å ha noe å gjøre. Hvis jeg ikke hadde sydd disse maskene, hadde jeg uansett sydd eller strikket noe annet. Derfor er det fint å kunne bidra på min måte, sier Wiik.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy