Fra grasrota

Det er pinlig at skattepengene mine går til å utlyse små deltidsstillinger

2019081908300020190819142149
MÅ FORSTÅ: Jeg ønsker meg politikere som forstår det kollektive ansvaret de har når de er en del av kommunens politiske ledelse, skriver grasrotstemme Oscar Aaslund Hovin.

MÅ FORSTÅ: Jeg ønsker meg politikere som forstår det kollektive ansvaret de har når de er en del av kommunens politiske ledelse, skriver grasrotstemme Oscar Aaslund Hovin.

Illustrasjon: Øivind Hovland

Jeg vil at kommuner skal sette et godt eksempel når det kommer til faste og hele stillinger.

Nattevakt i hjemmebaserte tjenester og ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Melhus

Hver uke gjennom sommeren vil Fagbladet publisere et kort valginnlegg fra grasrota. Dette er siste innlegget ut.

Etter å ha vært politisk aktiv i flere år er jeg nå for første gang usikker på hvilket parti som får min stemme ved årets kommunevalg.

Jeg ønsker meg politikere som forstår det kollektive ansvaret de har når de er en del av kommunens politiske ledelse. Jeg ønsker meg en fin valgkamp i år, en valgkamp der politikerne fokuserer mer på å snakke om egen politikk i stedet for å rakke ned på andres. Og jeg ønsker at min kommune setter et godt eksempel når det kommer til faste og hele stillinger.

Det er ingenting som er slik i dag. Jeg er absolutt ikke stolt av at 78,9 prosent av turnusarbeiderne i min kommune har en deltidsstilling.

Må stå sammen

Det er pinlig at skattepengene mine går til å utlyse små deltidsstillinger når både arbeidsmiljøloven og tariffavtalen sier at faste og hele stillinger er en rettighet.

Det er tverrpolitisk enighet om at vi må gjøre noe med deltidsproblematikken innenfor helse- og omsorgstjenestene. Nå er det på tide med tverrpolitisk handling. Det er bare når vi står sammen at vi får til de beste løsningene.

Må konsentrere seg om egen politikk

Jeg ønsker meg også et solidarisk samfunn hvor alle har like muligheter. Jeg vil at det skal være kommunen som leverer tjenestene til innbyggerne der jeg bor, og jeg vil at kommuner skal sette et godt eksempel når det kommer til faste og hele stillinger.

Og så ønsker jeg meg politikere som konsentrerer seg om sin egen politikk. Ingen får min stemme hvis de bruker tiden på å slenge dritt om andre.

Det er bare når vi står sammen at vi får til de beste løsningene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy