JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet Oslo krever pensjon fra første krone

PENSJONSKRAV: Oslo kommune er den eneste som ikke har pensjonfra første krone. Det må vi gjøre noe med, sier Per Egil Johansen og Marianne Nesse-Aarrestad.

PENSJONSKRAV: Oslo kommune er den eneste som ikke har pensjonfra første krone. Det må vi gjøre noe med, sier Per Egil Johansen og Marianne Nesse-Aarrestad.

Steinar Ottesen, Fagforbundet Oslo

– Oslo er den eneste kommunen i landet som ikke har pensjon fra første krone. Sånn skal vi ikke ha det. Våre medlemmer skal ha pensjon fra første krone, sier Per Egil Johansen.

2019110815184520230821171436

tips@fagbladet.no

– Folk må ha en pensjon å leve av og derfor krever et enstemmig representantskap i Fagforbundet Oslo pensjon fra første krone og all inntekt for våre medlemmer. Dette vil være to av våre hovedkrav til tariffoppgjøret i 2020, sier Johansen som er tillitsvalgt i Fagforbundet og leder av Kommuneansattes Hovedsammenslutning i Oslo.

Tillitsvalgte rørt til tårer: – Dette betyr voldsomt mye for veldig mange

– Nå har sykehusene fått pensjon fra første krone. Nå er det uten tvil de ansatte i Oslo kommune sin tur. Dette må på plass nå. Det er ingen grunn til å vente, sier Johansen til Fagforbundet Oslos egen nettside.

Marianne Nesse-Aarrestad er leder av Oslos største fagforening, Fagforbundet Barn og Oppvekst. Hun er klokkeklar på hvor viktig pensjon fra første krone er for medlemmene:

– Mange av våre medlemmer jobber som ringevikarer/deltidsansatt og er i tillegg lavtlønnede. Det vil være en dobbel straff om De ikke skal få oppsparing fra første krone. Man kan ikke legge opp til et systemet der man er avhengig av privat pensjonssparing for å sikre seg en anstendig pensjon, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy