JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå får de ansatte i Oslo kommune pensjon fra første krone. – Folk skal ha en pensjon å leve av, sier Raymond Johansen (Ap)

HØRER PÅ FAGBEVEGELSEN: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) taler på Youngstorget 1. mai.

HØRER PÅ FAGBEVEGELSEN: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) taler på Youngstorget 1. mai.

Jan-Erik Østlie

– Dette viser at vi har et byråd som lytter til fagbevegelsen, sier tillitsvalgt i Fagforbundet.

2019111314472920230821171436

andreas.tharaldsen@fagbladet.no

Fra 1. januar 2021 får alle ansatte i Oslo kommune pensjon fra første krone. Det er klart etter at byrådet i morgen vil legge frem nye pensjonsvedtekter.

– Folk skal ha en pensjon å leve av. Jeg er veldig glad for at vi kan gi lavlønte og deltidsmedarbeidere en bedre pensjonsordning. Dette handler om rettferdighet og likebehandling. Pensjon fra første krone bør bli den nye normalen i norsk arbeidsliv, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Oslo kommune har vært den eneste kommunen i landet hvor deltidsansatte med mindre enn 20 prosent stilling ikke har fått tjenestepensjon. Et enstemmig representantskap i Fagforbundet Oslo har krevd at alle ansatte skal meldes inn i tjenestepensjonsordningen og at de skal få pensjon på all inntekt. Nå har Fagforbundet fått gjennomslag.

– Nå er vi storfornøyd. Dette viser at vi har et byråd som lytter til fagbevegelsen, sier Per Egil Johansen som er tillitsvalgt i Fagforbundet og leder Kommuneansattes Hovedsammenslutning i Oslo.

Raymond Johansen gir det borgerlige byrådet skylden for urettferdighetene som har vært i kommunens pensjonsordning.

– At Oslo kommune tidligere ikke hadde pensjon fra første krone, er en levning etter det borgerlige byrådet. Pensjon fra første krone har vært et viktig krav fra fagbevegelsen, og at det nå innføres i Oslo kommune er et resultat av godt fagligpolitisk samarbeid mellom fagbevegelsen og byrådet. Det vil jeg takke Fagforbundet og de andre organisasjonene for, sier byrådslederen.

– Oslo kommune var seinest ute, men desto bedre smaker seieren nå, sier Per Egil Johansen.

I forrige uke avgjorde Rikslønnsnemnda at også sykehusansatte som har mindre enn 20-prosentstillinger skal få tjenestepensjon. Per Egil Johansen sier sykehusstreiken har hatt betydning for at deres krav nå blir innfridd.

– Medlemmene i Fagforbundet tok kampen for pensjon fra første krone på sykehusene, med å gå ut i streik. De har tatt kampen for oss også, sier Per Egil Johansen til Fagbladet.

– Våre medlemmer har en stor del av æren for at vi nå har kommet hit. Vi ønsker særlig peke på Fagforbundets medlemmer i sykehus som gikk i front og tok kampen for alle, sier Roger Dehlin, som er leder i Fagforbundet Oslo, i en pressemelding.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy