JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjonsekspert: – Det vil bli flere fattige pensjonister

Fagforbundets Steinar Fuglevaag mener at skjermingstillegget for uføre må videreføres.

Fagforbundets Steinar Fuglevaag mener at skjermingstillegget for uføre må videreføres.

Anita Arntzen

Uføre vil tape hvis regjeringen gjennomfører planlagt pensjonskutt, ifølge Fagforbundets pensjonsekspert.

2020011410472820200114104728

tips@fagbladet.no

Regjeringen foreslo tidligere i høst et betydelig kutt i det såkalte skjermingstillegget for uføre som går av med alderspensjon. Nå advarer Fagforbundet på det kraftigste.

Fagforbundet har fått utført en beregning fra den ledende pensjonsleverandøren i offentlig sektor, KLP. Beregningen viser at en ufør født i 1973 som går av med alderspensjon vil tape over 27.000 kroner, sammenlignet med en som jobber fram til alderspensjon.

Forslaget vil kun berøre alderspensjonen for dem som har vært uføre og ikke selve nivået i uføretrygden. Endringen gjelder for dem som er født i 1954 eller senere.

Nå krever Fagforbundet og andre forbund i offentlig sektor at skjermingstillegget for uføre må videreføres.

Mange av dem som blir uføre av Fagforbundets medlemmer, er ansatte i kvinnedominerte yrker innen pleie og omsorg, renhold og andre yrker med relativt lav lønn og høy andel deltid.

– Det er vanskelig å hevde at uføre i disse yrkesgruppene blir pensjonsvinnere i framtida. Å ikke skjerme alderspensjon for disse gruppene for levealdersjusteringa, vil over noen år medføre flere enslige, kvinnelige pensjonister med inntekt under fattigdomsgrensa, sier Fuglevaag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy