JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingspolitikerne bør ha samme lønnsvekst som pensjonistene, mener Lysbakken

SV-leder Audun Lysbakken.

SV-leder Audun Lysbakken.

Jan-Erik Østlie

35 kroner mer i måneden er det landets toppolitikere bør få i lønnsøkning, mener SV-leder Audun Lysbakken. Det er nemlig samme påslag som pensjonistene.

2019061409080320190614090803

– Politikerne skal ikke ha en krone mer enn det pensjonistene får. Stortinget har nå gjennom sin behandling av trygdeoppgjørene gitt pensjonister med lave pensjoner mindre å leve for. Når Stortinget underregulerer pensjonistene, må vi i det minste gjøre det samme med egne godtgjørelser, sier Lysbakken til Dagbladet.

Forslaget fra Stortingets lønnskommisjon er at statsrådene og stortingsrepresentantene skal få en lønnsøkning på 3,2 prosent.

• Sjeføkonom: Regjeringen har spart 7,5 milliarder kroner på å underregulere pensjonene

p

Når Stortinget skal stemme over egen lønn 20. juni, vil SV fremme et forslag om at landets toppolitikere i regjering og storting kun skal få en lønnsøkning på 35 kroner ekstra i måneden. Det er hva Nav selv anslår at gifte og samboende minstepensjonister får i økt kjøpekraft som resultat av årets trygdeoppgjør, skriver avisen.

Pensjonistene vil gjøre trydeoppgjøret til et trygdeopprør

Fra før har Rødt varslet et forslag om at stortingslønna bindes til åtte ganger grunnbeløpet i folketrygda, i stedet for at lønnskommisjonen foreslår en lønnsøkning fra år til år.

– Vi på Stortinget har ikke armlengdes avstand til egen lønnsdannelsen når vi uansett vedtar vår egen lønn. Lønnskommisjonen er et fikenblad for at det skal se ut som om vi ikke bestemmer vår egen lønn, men det gjør vi, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Dagsavisen.

Innstillingen fra lønnskommisjonen innebærer at stortingsrepresentantene får en lønnsøkning på 31.534 kroner, til 987.997 kroner. For medlemmer av regjeringen er økningen 45.057 kroner, til 1.410.073 kroner.

Statsministeren får en økning på 55.405 kroner, til 1.735.682 kroner per år. Den samme lønna har stortingspresidenten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy