JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra grasrota

Pensjon

Uravstemning om tjenestepensjon: – Du skal ikke frykte å bli sett på som dum når du stiller et spørsmål

2018050810420020230821171436

Øivind Hovland

– Jeg har blitt sjokkert over alle kommentarene som har kommet fra enkelte. Selv har jeg sagt tydelig ifra at jeg stemmer nei til pensjonsavtalen i år.

Hjelpepleier og nestleder i Fagforbundet elverum sitt ungdomslag

tips@fagbladet.no

I forrige uke skrev Fagbladet om at Fagforbundet har tatt kontakt med lokale foreninger som har vedtatt å be medlemmene stemme enten ja eller nei til avtalen om ny offentlig tjenestepensjon. løpet av debatten omkring offentlig tjenestepensjon har jeg blitt sjokkert over alle kommentarene som har kommet fra enkelte. Flere føler at ordningen er blitt bestemt for dem, og at de har mistet muligheten til å bestemme selv. Selv har jeg sagt tydelig ifra at jeg stemmer nei i år.

Ti ting du må vite om offentlig tjenestepensjon

Ingen ekspert

Debatten om pensjon må vi ta, og spørsmålene må bli stilt uansett hvilken mening man måtte ha. Du skal ikke frykte å bli sett på som dum når du stiller et spørsmål eller kommer med en reaksjon.

Realiteten er at det er ikke alle som kan alt om pensjon. Selv har jeg brukt mange timer på å lese meg opp og å diskutere, og jeg er langt fra en ekspert.

LO-ungdom strides om ny offentlig pensjon

Levealdersjustering

Det jeg derimot vet, er at jeg ikke er fornøyd med forslaget om ny pensjon. Det er ikke fordi jeg ikke mener at våre representanter har gjort en god nok jobb. Det er fordi motparten ikke har gitt nok.

Det gjelder også for politikerne som jeg skulle ønske hadde kommet mer på banen når det gjelder diskusjonen om levealdersjusteringen.

Krystallklar Mette Nord: – Jeg anbefaler avtalen om ny offentlig tjenestepensjon

Når noen faller utenfor, synes ikke jeg avtalen er godt nok. Det er heller ikke sånn fagbevegelsen jobber.

Ikke for alle

Fagbevegelsen har eksistert i over 100 år. Mennesker har stått på, både i fagforeningene og gjennom sitt politiske parti, for å få til endringer. I alle år har det alltid vært uenigheter rundt de store spørsmålene, akkurat som det er i dag rundt spørsmålet om pensjon.

Dagens pensjonsforslag er helt klart en god avtale for de fleste av oss, men ikke for alle.

Slik gikk det da Kjersti og Kjetil møtte pensjonseksperten Steinar og fikk fyre løs med alt de lurte på

– Ny offentlig tjenestepensjon er mer solidarisk enn dagens ordning

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy