JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundets valgkampstøtte:

Hvorfor er Rødt glemt?

GLEMT? Bør Bjørnar Moxnes og Rødt få valgkampstøtte fra Fagforbundet?

GLEMT? Bør Bjørnar Moxnes og Rødt få valgkampstøtte fra Fagforbundet?

Ole Palmstrøm

Innleggsforfatteren undrer seg over hvorfor ikke partiet Rødt får valgkampstøtte fra Fagforbundet.

2017032010323120230821171436

tips@fagbladet.no

Valgkampen er igang, og det er gledelig at Fagforbundet engasjerer seg og gir penger. Rikmannsregjeringen vi har nå øker konsekvent klasseskillene og ødelegger velferdsstaten.

Arbeidsmiljøloven svekkes, jernbanen splittes opp og privatiseres...listen er lang. Da lurer jeg på hvorfor partiet Rødt ikke får økonomisk eller politisk støtte. Jeg vil selvsagt ha regjeringsskifte, for det haster. Men er Ap da Fagforbundets beste venn? Nylig uttalte Jonas Gahr Støre at "Arbeiderpartiets politikk er ikke å nekte en barnehageeier å tjene penger" (VG, 16/3). Er det da greit at det multinasjonale konsernet Nordlandia, som i fjor kjøpte Kidsa, tjener et ukjent antall millioner gjennom offentlige tilskudd og foreldrebetaling? Jeg synes ikke det! Dette er penger som skulle gått til barna og de ansatte, Støre!

Støre har også åpnet for å gå i regjering med KrF, mens SV kan bli utelatt i eventuelle samtaler etter valget. Det er derfor ikke sikkert at det blir noen rødgrønn regjering.

Disse får støtte fra Fagforbundet

Jeg har ikke noe i mot at Ap, SV og Sp får økonomisk støtte, men jeg vil føle meg lurt hvis minst ett av disse partiene blir fratatt enhver innflytelse fordi Ap går til høyre. Vi kan være glad for at sosialdemokratene i Norge ikke er like høyrevridd som på kontinentet og administrerer store velferdskutt, slik Aps søsterparti gjorde i Nederland. Eller i Spania, hvor sosialdemokratiske PSOE sørget for en ny runde med det konservative PP i stedet for å samarbeide med det venstreorienterte Podemos, som sokner til SV og Rødt.

Fagbevegelsen må være mer kritisk til pengebruken, og ikke øse ut til Ap på autopilot.

Hvilket parti er det som virkelig har stått opp for Fagforbundets politikk og stanset nye kommersielle barnehager og rekommunalisert renovasjonen i Oslo? Og, ja, eg tror det er stor sannsynlighet for at Veireno fremdeles hadde hatt kommersielt monopol på renholdet i Oslo, dersom selskapet ikke hadde gått konkurs.

Byrådsleder Raymond Johansen har ingenting i mot at det åpnes for nytt anbud i neste periode. Har man ingenting lært? Hvor er ideologien om fellesskap? Dessverre er ikke Ap til å stole på. Og derfor trengs Rødt på Stortinget for å presse en ny regjering fra venstre, slik Moxnes og Co allerede gjør i Oslo og andre norske byer. Det er trist hvis Fagforbundet ikke vil bidra til det.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy