Lan Marie Berg.
Håkon Benjaminsen
Tirsdag skrev avfallsbransjen.no at Oslo kommune har bestilt en ekstern, uavhengig granskning av Energigjenvinningsetaten i Oslo etter å ha mottatt tre anonyme varsler om alvorlige forhold i etaten.
• Nye søppelskandaler kan være underveis i Oslo
p
Ifølge NRK skal Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel allerede i april 2018 ha fått informasjon om brudd på arbeidstidsbestemmelsene, og i et møte med EGE i oktober erkjente etatsledelsen 557 brudd på arbeidstidsbestemmelsene.
Utelukker ikke mistillit
I et notat, som NRK har fått tilgang til, som miljøbyråd Berg overleverte miljø- og samferdselskomiteen 10. april i år, informerer hun om de anonyme varslene og at kommunen har bestilt en ekstern granskning av etaten av Price Waterhouse Cooper (PWC). I det samme notatet står det at byrådsavdelingen er gjort oppmerksom på at det «kan ha skjedd brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser».
Bystyremedlem Eivor Evenrud (Rødt) er blant dem som reagerer på at verken bystyret i Oslo eller kontrollutvalget har blitt informert om de 557 bruddene på arbeidsmiljøloven. Hun varsler oppvask i bystyremøtet onsdag. Venstre, Høyre og KrF reagerer også kraftig på at Berg ikke har informert om bruddene på arbeidsmiljøloven. De utelukker ikke mistillitsforslag mot byråden.
– Overholdt informasjonsplikten
Til kanalen sier Lan Marie Berg at det ikke var et bevisst valg å bruke ordet «kan», og at hun har informert om den eksterne granskningen av Energigjenvinningsetaten.
– Jeg mener at jeg har overholdt min informasjonsplikt til bystyret. Vi informerte bystyret om at vi var i gang med en ekstern gransking, sier Berg.
p
Fredag ettermiddag gikk Arbeidstilsynet inn i saken. De krever en redegjørelse for hvordan kommunen har håndtert saken. PWC-granskningen av etaten er ventet å være ferdig i september, ifølge avfallsbransjen.no.
KOR MYKJE?: Det store spørsmålet er kor mykje meir dei som jobbar i kommunane vil få i år. Les meir om kva prognosene seier i denne saka.
Brian Cliff Olguin
LIKE DAGER: Elev Silje Krane (19) synes praksisen blir for rutinepreget når hun jobber på samme sykehjem i over et år. Her henter hun kaffe til en beboer.
Omar Sejnæs
SJEFEN: Sarah Williams leder matbanken i den britiske byen Banbury.
Anita Arntzen
Løsningen ligger ikke i å øke rekrutteringen. Selv om det blir økt behov i enkelte tjenester, skal ikke sektoren bli betydelig større i dag, mener kommisjonen. (Illustrasjonsfoto)
Anita Arntzen
– Jeg trodde at matbudsjettet da ville gå ned, men nei, sier Hege Hansen.
Ole Martin Wold
EN VARSLET KRISE: – Ansvaret må legges på dem som bevilger penger, ikke på de ansatte, sier Anniken Lien van Marion.
Privat