15:30 Skoleassistent

– De ante ikke hvor redd jeg var

2018100212403920181002124024
UTE: May Bente Pettersen deltar gjerne i lek og ballspill med ungene.

UTE: May Bente Pettersen deltar gjerne i lek og ballspill med ungene.

Bjørn A. Grimstad

Hun er en av de tøffe. Men nå er hun redd. Første dag på skolen. Det blir helt annerledes enn barnehagen, som hun er så vant til.
Pernille Tverelv Jacobsen (8) Brede Rysstad Hansen (8) er i full gang med legobygging. Og May Bente er gjerne med og leker, så lenge ungene synes det er gøy.

Pernille Tverelv Jacobsen (8) Brede Rysstad Hansen (8) er i full gang med legobygging. Og May Bente er gjerne med og leker, så lenge ungene synes det er gøy.

Bjørn A. Grimstad

knut.nygaard@fagbladet.no

Det var rett og slett altfor mange der, og hun meldte seg frivillig til å begynne på skolen. Det kunne være artig med nye utfordringer nå, etter mer enn ti år.

For May Bente Pettersen føltes det kanskje omtrent som det gjorde for alle de andre som hadde sin første dag på Bjerkelund skole på Frei. En stor forskjell er at May Bente er 52 år gammel.

https://www.youtube.com/watch?v=38Q2hpiXXtw

May Bente Pettersen (52)

Barne- og ungdomsarbeider, Bjerkelund skole/SFO

Nå har hun akkurat begynt som skoleassistent og medarbeider på SFO. Første dag var i første klasse, men hun er også assistent i sjette.

May Bente har tatt med ungene ut i ballbingen, der jentene vil spille mot guttene. Men aller mest stas er det når de voksne står i mål. Da er det bare å fyre løs.

– Jeg har grudd meg mye. Jeg var veldig nervøs første dagen. De ante ikke hvor redd jeg var.

Skral økonomi og trangere budsjetter i kommunen har ført til overtallighet, og da barne- og ungdomsarbeideren skjønte hvilken vei det bar, meldte hun seg som interessert i å prøve noe helt nytt.

Det nye ble skolen som ikke ligger mer enn tre kilometer hjemmefra, og det er jo sykkelavstand og gratis trim i tillegg.

– Det er mye å sette seg inn i – du skal jo nesten lære alle fagene på nytt. For det er mange år siden jeg har gått på skole.

– Og kanskje du lærer noe nytt selv også?

– Jeg lærer masse nytt. Hele tiden.

Det var like skummelt for meg som for førsteklassen

May Bente Pettersen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy