JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

12:00 Kommunalteknisk sjef

– Jeg har lang trening i å stå i ruskevær

2018100213164420230821171436
TETT TIMEPLAN: Dagens tredje uanmeldte møte nærmer seg raskt og Karl Kjetil må straks forlate lederne i plan- og bygningsavdelingen.

TETT TIMEPLAN: Dagens tredje uanmeldte møte nærmer seg raskt og Karl Kjetil må straks forlate lederne i plan- og bygningsavdelingen.

Werner Juvik

Hele sommeren har medarbeiderne fått kjeft i avisa. Nå er Karl Kjetil tilbake for å ta seg av de ansatte.
PÅ VEI: Kommunalteknisk sjef strener inn til møte med lederne i plan- og bygningsavdelingen.

PÅ VEI: Kommunalteknisk sjef strener inn til møte med lederne i plan- og bygningsavdelingen.

Werner Juvik

titti.brun@fagbladet.no

Høy og rakrygget skritter kommunalteknisk sjef ned de mørke trappene i rådhuset, uten å miste tempo leder han an ut døra. Rørleggeren som omskolerte seg til vernepleier en gang i unge år, vet å føre. Fra første jobb ble han satt til å lede. Og det har han fortsatt med. Nå er Karl Kjetil Skuseth oppe i sju avdelinger og 350 ansatte.

https://www.youtube.com/watch?v=olCZ37BAd30

Karl Kjetil Skuseth (60)

Kommunalteknisk sjef

I disse dager opplever noen av dem en krise. Heftige utspill i lokalavisa om «manglende effektivitet» og «skremmende arroganse» har gjort at medarbeiderne føler seg urettferdig hengt ut som udugelige i jobben.

Sånt kan ikke passere uimotsagt. Skittkastingen har ført til uanmeldte møter for lederne på alle plan. Tredje dag etter ferien begynner Karl Kjetils brunfarge allerede å miste gløden.

– De er kompetente fagfolk, dyktige i jobben. Det er min jobb som leder å minne dem om det. Jeg har årelang trening i å stå i ruskevær. Det har ikke de ansatte. De skal ikke ha den treningen heller, påpeker Skuseth, før han tar fatt på de uvanlig lange trinnene mot torget.

– Forsiktig. Faktisk har noen brukket begge beina i denne trappa, husker han å minne om, mens han skritter rutinert ut i perfekt tilpasset skrittlengde, ned mot kommunens lyse servicekontor.

– Trappene er vel også ditt ansvarsområde?

Han smiler og med et nikk ser det ut til at han noterer «Husk bedre merking» et sted i hodet. Enda et punkt på en lang liste, som han skal ta fatt på etter at denne stormen er over. For selv om det er mørke skyer over ham og medarbeiderne akkurat i dag, så vet han at det blåser bort.

– Hei, deg har jeg ikke hilst på før, spør han lærling Adrian Olsen bak skranken. Han rekker å håndhilse før han drar nøkkelkortet gjennom låste dører inn til møterommet, der nedslåtte ledere i plan- og bygningsavdelingen er samlet for å vise verden, i hvert fall plan- og bygningsutvalget, at de slett ikke er bremseklosser, men står på til innbyggernes beste.

– De laget en presentasjon for å vise politikerne tall. Ikke synsing. Men fakta, sier Skuseth på vei inn glassdøren til dagens andre uanmeldte møte. Når det er over, skal han steppe inn for rådmannen på et tredje.

– Nå skal vi få ned temperaturen og realitetsorientere hverandre, innleder han beroligende.

– Det går alltid over, sier han og smiler så smilerynkene krøller seg i øyekroken.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy