14:15 Bysekretær

Sesongpremiere for sekretærene

2018100212335320181002125626
ARBEIDSFLYT: Bysekretær Toril Skram (til høyre) og førstesekretær Rigmor Holten sørger for kommunikasjon og god arbeidsflyt mellom administrasjonen og politikerne i Kristiansund.

ARBEIDSFLYT: Bysekretær Toril Skram (til høyre) og førstesekretær Rigmor Holten sørger for kommunikasjon og god arbeidsflyt mellom administrasjonen og politikerne i Kristiansund.

Per Flakstad

Det fins sesonger for alt; pollen, fotball, TV-serier, politikk. For bysekretær Toril er det den siste som styrer arbeidsdagen.

per.flakstad@fagbladet.no

Du skal ha orden på sakspapirene og kontroll på datoene når du har ansvar for at byens politikere får tilsendt sakspapirene til riktig tid.

Nå er det sesongstart for kommunale møter, med formannskapsmøte i går og politiske møter tre tirsdager i måneden utover høsten.

Bysekretær Toril Skram og førstesekretær Rigmor Holten har en travel tid foran seg.

https://www.youtube.com/watch?v=unWkdCywrPg

Toril Skram

Bysekretær

De har kontoret sitt strategisk plassert mellom rådmannen og ordføreren, en form for nøytral sone der politikk og administrasjon skal føyes sammen til en helhet.

Som rådmannens sekretærer sørger de for at politikerne har de opplysningene de trenger for å fatte vedtak, og at møteprotokollene blir publisert umiddelbart. Saksbehandlerne skal også ha vedtakene slik at de kan følge opp det politikerne har bestemt.

I tillegg er Toril saksbehandler for ordføreren i mange saker, for eksempel valgforberedelsene som allerede er i full gang før neste års kommunevalg.

En ny oppgave er de borgerlige vielsene i rådhuset. Torils ansvar er å legge alt til rette for ordfører og rådmann som utfører vielsene. Dette er blitt et populært tilbud. Bare i år regner hun med at det blir rundt 50 vielser.

Men bysekretæren har også andre oppgaver, for eksempel å følge opp vedlikeholdet av bystyresalen. Da vinduene ble skiftet tidligere i år, og bystyrerepresentantene endelig skulle få slippe å sitte i møter med jakkene på, åpnet det seg også en budsjettpost for nye gardiner.

Så nå sitter hun foran pc-en ved den laminatfargede skrivepulten og vurderer gardinanbud.

– Det blir fint, smiler Toril.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy