14:00 Frisklivsveileder

Trening på grønn resept

2018100212313120181002123127
KNEBØY ER KONGE: Knær over tær, rett i ryggen, rumpa ut – og bøy! Malin instruerer og damene i Folkeparken bøyer til det brenner i rumpe og lår.

KNEBØY ER KONGE: Knær over tær, rett i ryggen, rumpa ut – og bøy! Malin instruerer og damene i Folkeparken bøyer til det brenner i rumpe og lår.

Werner Juvik

Det blåser stiv kuling fra vest, men det skal mer enn litt motvind til før damene skulker treningen.

Werner Juvik

sidsel.hjelme@fagbladet.no

Det er bare noen måneder siden Malin Skindlo flyttet til Kristiansund og jobben som frisklivsveileder. I dag leder hun sin første frisklivstrening. Arbeidsantrekket vitner om at Malin visste hva hun gikk til: Vi skriver fortsatt august, men allværsjakka har fått følge av gode hansker og pannebånd som dekker ørene.

https://www.youtube.com/watch?v=fJ_AbL1Tz28

Malin Skindlo (27)

Frisklivsveileder, Storhaugen helsehus

Damene som målbevisst går opp mot vinden har tydeligvis ikke hørt om dårlig vær. Ja, for det er bare damer. Hvor er mennene?

– De vil vel heller gå på kafe, humres det i vindkastene.

Alle kommuner skal ha tilbud om forebyggende helsetjenester, og i Kristiansund kaller de dette for Friskliv og Mestring. Deltakerne får tre måneders trening på frisklivsresept, og det er kamp om plassene. Alle søkere siles gjennom en individuell helsesamtale før de sluses videre til de ulike tilbudene som foruten fysisk trening består av blant annet røykeslutt, endret kosthold eller bedre søvn.

– Dette er ikke et tilbud for dem som ønsker å gå ned fem kilo for å komme inn i julekjolen, sier Malin mens deltakerne småjogger og varmer opp rundt oss. Noen av dem har allerede åpnet jakka i halsen.

Malin plasserer gule og oransje plastkjegler på gressmatta. Det er klart for intervalltrening. Deltakerne deles i to lag som skal stjele kjegler fra hverandre.

– Nå skal dere ha høy puls, få litt fart på kroppen, roper Malin. – Jeg fløyter når dere skal starte, og når dere skal stoppe.

– Tre minutter. Fra nå!

Malins fløyte trigger konkurranseinstinktet. Damene gir gass, gule og oransje kjegler skifter hender, pusten går tyngre.

– Det er et halvt minutt igjen. Øk tempoet litt, kom igjen!

Ett og et halvt minutts pause, litt vann, jakker i gresset. Så er de klare for neste økt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy