Beklaget at helsearbeidere ble oversett

Fagforbundet

Statssekretær Lisbeth Normann i helse- og omsorgsdepartementet har beklaget overfor Fagforbundet at helsearbeidere ble oversett i meldingen om primærhelsetjenesten.

2015051212000020150512110041

tips@fagforbundet.no

Fagforbundet og leder Mette Nord reagerte kraftig på at helsefagarbeidere og assistenter ikke ble nevnt med et ord da helseminister Bent Høie i forrige uke la fram stortingsmeldingen om primærhelsetjenesten.

125.000 helsefagarbeidere, hjelpepleiere og assistenter utgjør ca. 70 prosent av dem som jobber med pleie og omsorg i kommunene.

Mette Nord var også svært misfornøyd med at organisasjonen til så mange helsearbeidere ikke var inkludert i prosessen med den nye stortingsmeldingen.

Beklaget

I går hadde Nord et møte med departementet for å diskutere meldingen, og der beklaget statssekretær Lisbeth Normann at departementet ikke hadde inkludert Fagforbundet i prosessen.

– Jeg tror regjeringen er i ferd med å innse at den ikke kan utelukke yrkesgrupper som helsefagarbeidere, hjelpepleiere, helsesekretærer og assistenter som et satsingsområde. Disse gruppene er en sentral del av primærhelsetjenesten og må satses på i samme grad som de andre yrkesgruppene i helsevesenet, sier Mette Nord.

Synliggjøre alle ansatte

– Fagforbundet støtter tanken om teamarbeid og oppgavefordelingen mellom personellgrupper, men vi mener det i alt for liten grad er synliggjort i stortingsmeldingen hvilke muligheter våre yrkesgrupper kan avlaste andre profesjonener med.

– Vi forventer at regjeringen bidrar til å synliggjøre alle ansatte i det framtidige arbeidet med stortingsmeldingen om primærhelsetjenesten. Det viktigste framover vil være å styrke kvaliteten i tjenestetilbudet gjennom rett til kompetanseheving, sier Mette Nord.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy