JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Europas beste helsefagarbeidere

STOLT: - Vi er kjempestolt av dere, sa leder i Fagforbundets Seksjon helse og sosial, Raymond Turøy (i midten) til Stine Kipperberg (tv) og Marita Puntervoll da han tok imot dem på Gardermoen mandag.. Her er de flankert av ekspert og dommer Yvonne Soggemoen (ytterst til venstre) og seksjonsnestleder Irene Luther.

STOLT: - Vi er kjempestolt av dere, sa leder i Fagforbundets Seksjon helse og sosial, Raymond Turøy (i midten) til Stine Kipperberg (tv) og Marita Puntervoll da han tok imot dem på Gardermoen mandag.. Her er de flankert av ekspert og dommer Yvonne Soggemoen (ytterst til venstre) og seksjonsnestleder Irene Luther.

Per Flakstad

Fagforbundets medlemmer Stine Kipperberg og Marita Puntervoll gikk søndag helt til topps under yrkes-EM i Frankrike.

2014100612000020141006155304

per.flakstad@fagforbundet.no

– Dette var veldig nervepirrende, sier Stine Birgitte Harsem Kipperberg. Både hun og Marita Puntervoll var veldig spent før deres fagkategori ble ropt opp på scenen.

Det varte og rakk, fordi mange fag fikk sine vinnere først. Men da Finland ble ropt opp som nummer to i helsefag, skjønte Kipperberg og Puntervoll at gullet var deres.

Gledestårene rant, da de ble ropt opp som vinnere.

– Dette var helt fantastisk, jeg er nesten målløs, sier Marita, som legger til at det har vært mye hard jobbing for denne medaljen.

– Men når vi nå står her på Gardermoen med gullmedaljene rundt halsen, så må jeg bare si at det var verdt alt vi har lagt ned av arbeid, stråler hun.

Best blant de norske

Stine Kipperberg kommer fra Ålesund, og har akkurat flyttet tilbake til hjembyen fra Stavanger for å ta påbydning samtidig som hun tar vakter i en dementbolig. Marita Puntervoll kommer fra Eigersund og jobber i hjemmesykepleien Eigersund kommune.

Ikke bare vant de to helsefagarbeidere sin kategori, de fikk også den høyeste poengsummen på det norske laget, og derfor en ekstra medalje for "Best of nation".

– Vi fortjente medaljen. Vi har vært fokusert på denne konkurransen i land tid, og vi har jobbet målrettet. Det blir gøy å komme hjem som Europas beste helsefagarbeidere.

Stolte av helsefaget

– Vi er veldig stolte av jobben faget vårt, og ønsker at flere skal begynne å arbeide som helsefagarbeidere. I jobben vil du kunne gi mye av deg selv til andre mennesker, du bidrar til å gi andre en bedre dag. Det er den viktige motivasjonen vår, sier de glade vinnerne.

Stolt er også lederen for Fagforbundets Seksjon helse og sosial, Raymond Turøy som møtte jentene med blomster på Gardermoen.

– Dette føyer seg inn i en rekke med gode resultater som Fagforbundets medlemmer har oppnådd i tidligere yrkeskonkurranser. Dere har gjort en fatastisk innsats både i forberedelser og i selve EM-konkurransen. Jeg er rett og slett kjempestolt av dere, sa han.

Mange gode resultater

I tillegg til gull i helsefag, tok Norge også gull i mediegrafikerfaget og bronsemedaljer i sveising, kokkefaget, og for samspillet mellom kokk og servitør. Dessuten fikk mange av de norske deltakerne "Medal of Excelence" for svært godt utført arbeid.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy