Full seier for hjelpepleierne

SEIER: Anne Karin Nilsen og Kari Rones kan etter alt å dømme gå av med full pensjon.

SEIER: Anne Karin Nilsen og Kari Rones kan etter alt å dømme gå av med full pensjon.

Tri Nguyen Dinh

Finansbyråd Eirik Lae Solberg i Oslo sa i dag at 85-årsregelen gjelder for hjelpepleiere. Det må bety at Karin Rones og Anne Karin Nilsen på Rødtvet kan gå av med full pensjon.

2015020512000020150205091157

Det er jo helt fantastisk hvis det bikker den veien.

Karin Rones, hjelpepleier

stig@lomedia.no

De to vil nå bli invitert til et møte i Rådhuset med sikte på å finne fram til en tilfredsstillende løsning. Det var i spørretimen i bystyret i Oslo tidligere i dag at finansbyråd Eirik Lae Solberg (H) svarte på et spørsmål fra Carl I. Hagen. Solberg innrømmet der at det virker urimelig at ikke Rones og Nilsen hadde kunnet gå av med AFP fra Oslo kommune. De hadde kun måneder igjen til de fylte 62 år da virksomheten ble overdratt til Attendo.

- Den såkalte 85-årsregelen gjelder for en rekke medarbeidere, blant annet hjelpepleiere, sa han i spørretimen.

Byråden inviterer

Regelen innebærer at medarbeidere, der summen av deres ansiennitet og alder overstiger 85 kan gå av ved fylte 62 år. I tillegg har kommunen etablert en ordning som gir dem som har vært ansatt i Oslo kommune i minst 12 måneder de siste to årene fortrinnsrett til stilling i Oslo kommune. Dette gjelder i to år etter at virksomheten de jobber i ble overdratt til andre.

Byråden vil nå invitere de to hjelpepleierne til et møte for på bakgrunn av de to ordningene å «finne en løsning». Sagt rett ut må dette bety at de to hjelpepleierne på Rødtvet sykehjem kan gå av med full pensjon fra Oslo kommune.

Forventer løsning for alle over 55

- Dette må betraktes som en full seier for de to, sier Fagforbundets pensjonsekspert, Steinar Fuglevaag, som nå venter på å se hvordan kommunen i praksis vil løse dette.

Han forventer nå at Oslo kommune må finne en løsning for alle over 55 år som blir konkurranseutsatt.

Finansbyråd Eirik Lae Solberg vil ikke gå like langt, men sier til LO-Aktuelt:

- Jeg håper vi kan benytte 85-årsregelen og fortrinnsretten for dem som har vært ansatt i 12 måneder de to siste årene til å finne en løsning for de to.

Kan gjelde flere

Han understreker rimeligheten i at medarbeidere som har arbeidet lenge i Oslo kommune og har svært kort tid igjen til 62 år før konkurranseutsetting, må kunne gå av med tidligpensjon fra Oslo kommune. Han sier likevel at man må se på hvert enkelt tilfelle for seg. Lae Solberg vil ikke utdype nærmere hva som defineres som «kort tid igjen», men sier til LO-Aktuelt at det kan gjelde flere enn de to på Rødtvet.

- Det er jo helt fantastisk hvis det bikker den veien, sier Karin Rones til LO-Aktuelt.

- Dette blir som et helt nytt liv for meg, sier 62-åringen som i det siste har merket at helsa skranter.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy