Mesterlig mesterskap

TEAM NORWAY: Den norske troppen fotografert før avreise til Yrkes-EM. I forrige EM tok Norge gull, sølv og bronse i forskjellige fag. Hvordan det går i år, får vi vite søndag kveld.

TEAM NORWAY: Den norske troppen fotografert før avreise til Yrkes-EM. I forrige EM tok Norge gull, sølv og bronse i forskjellige fag. Hvordan det går i år, får vi vite søndag kveld.

Wordskills Norge

13 flinke norske fagarbeidere er på plass i byen Lille for å kjempe om medaljene i årets Yrkes-EM.

2014092912000020141002094006

has@lomedia.no

Onsdag kveld var det åpningsseremoni for årets «EuroSkills». Selve konkurransen, som er for unge yrkesutøvere under 25 år, starter torsdag morgen. Deltakerne er kvalifisert gjennom å vinne sitt fag i Yrkes-NM. De neste dagene vil vise hvor langt det rekker. På søndag er det medaljeutdeling. Rundt 450 deltakere fra 25 land er med i EM.

Tittelforsvarere fra Fagforbundet

Norge deltar i 11 fag. I tillegg til tradisjonelle yrkesfag, har vi med et tomannslag i helsefag. Sist gikk det veldig bra for Norge i denne disiplinen, så Fagforbundets medlemmer Stine Birgitte Harsem Kipperberg og Marita Puntervoll har en gullmedalje fra EM i Belgia å forsvare.

– Vi treffes en del ganger for å trene sammen, også leser vi det vi kan om diagnoser. Jeg lærer mye av å trene til EM. Det er stas å komme på jobb å få vist noe av det jeg har lært, sier Stine Birgitte.

Fram med fagarbeideren

Før troppen reiste nedover, fikk de med seg en hilsen på veien av kunnskapsmininister Torbjørn Røe Isaksen:

– Gode fagarbeidere vil bli enda mer etterspurt i årene som kommer. Dere er de beste norske i deres fag og viktige forbilder for norsk ungdom. Jeg heier på dere, lød hilsenen fra ministeren.

WorldSkills Norway som står bak den norske troppen, er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.

Bak organisasjonen står Landsorganisasjonen i Norge (LO), Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner. Formålet er å fremme fag- og yrkesopplæring og bidra til økt forståelse for utdanningens verdi for landet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy