Politiet ansetter sosialarbeidere

DRAMATISK: De ansatte var tydelig preget etter at en 60 år gammel mann avfyrte en pistol i mottaket på Nav Gamle Oslo fredag 1. juni 2012. – Jeg kom meg ned i mottaket ganske fort da vi hørte at mannen var på vei oppover i bygget, fortalte en av de ansatte, en sosionom. Etter fire år i jobben var hun vant til trusler fra klientene. 
 – Det skjer ofte. Men aldri noe slikt som dette.

DRAMATISK: De ansatte var tydelig preget etter at en 60 år gammel mann avfyrte en pistol i mottaket på Nav Gamle Oslo fredag 1. juni 2012. – Jeg kom meg ned i mottaket ganske fort da vi hørte at mannen var på vei oppover i bygget, fortalte en av de ansatte, en sosionom. Etter fire år i jobben var hun vant til trusler fra klientene. – Det skjer ofte. Men aldri noe slikt som dette.

Eirik Dahl Viggen

Stovner politistasjon blir arbeidsplass for tre sosialarbeidere.

2015110310563720151103115626

edv@lomedia.no

Stovner politistasjon øst i Oslo blir fra nyttår den nye arbeidsplassen for tre sosialarbeidere. Politistasjonen har fått ansvaret for et treårig pilotprosjekt mot familievold.

Høsten 2013 satte den rødgrønne regjeringen av fem millioner kroner til prosjektet. Det starter 1. januar 2016.

De nyansatte skal arbeide inne på selve politistasjonen, forteller prosjektleder Hanne Fredheim, og de skal være underlagt en politifaglig leder. En egen del av stasjonen settes i stand denne høsten, inkludert lekekrok for barn.

Barnehus for voksne

Med Barnehusene som forbilde er det meningen å samle fagkompetanse under ett tak. Dermed skal voldsofre avhøres kortere tid etter volden inntraff, og de skal ha lettere tilgang til relevante hjelpetjenester som lege, psykolog og barnevern.

Familievold henlegges i opptil 70 prosent av tilfellene. Tallet skal ned, er intensjonen med prosjektet, som er et tiltak under Handlingsplan mot vold i nære relasjoner.

Svensk modell

Forbildet er «Konsept Karin». Det har pågått i Malmø i over ti år. Hele 35 etterforskere er tilknyttet Konsept Karin, og alle arbeider med familievold. Selv om selve politisaken henlegges, er det meningen at voldsofre skal oppleve å få den assistansen de har rett til gjennom prosjektet.

Dette blir en test, forteller prosjektleder Fredheim, for å finne ut hvordan en slik modell kan virke i Norge.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy