Startskudd for mesterskap

BLEST: - Få gjerne med lokale kjendiser på fylkesmesterskapene, oppfordrer Toril Brodahl.

BLEST: - Få gjerne med lokale kjendiser på fylkesmesterskapene, oppfordrer Toril Brodahl.

Karin E. Svendsen

I dag gikk startskuddet for neste års fylkesmesterskap i helsearbeiderfaget.

2015110214473720151104152759

karin.svendsen@fagbladet.no

Tillitsvalgte, lærere og ansatte på opplæringskontorer fra hele landet er samlet til kick-off for neste års fylkesmesterskap i dag. Før deltakerne gikk til fylkesvise grupper for å diskutere hva de vil gjøre framover, presenterte Toril Brodahl (Bli helsefagarbeider) og Yvonne Soggemoen (ekspertdommer og coach) en veileder for dem som skal arrangere mesterskapene.

Gjør dagen behagelig

– Dette skal være en god dag for alle som arbeider med fylkesmesterskapet. Sørg for nok mat og drikke til alle, var ett av mange gode råd som Brodahl presenterte.

Et annet tips er å ikke spare på lydanlegget.

– Her er ikke det nest beste godt nok, for lyden er utrolig viktig. Og det er mye som må stemme, og like mye som kan gå galt, mener Brodahl.

Lønn fra arbeidgiver

Sigrun Bøe Perez, leder i Fagforbundet Seksjon helse og sosial i Hordaland, oppfordret Bli helsefagarbeider sentralt til å arbeide for at alle som må ta seg fri for å bidra til et slikt arrangement, får fri med lønn.

– Vi opplevde i fjor at mange ikke fikk dekket lønn fra arbeidsgiver, og det er ikke riktig at vi som arbeidstakerorganisasjon skal lønne dem, mente hun.

Ser framover

Trolig blir det nedsatt foreløpige arbeidsgrupper i alle fylker i løpet av dagen. De skal bidra til fylkeskonkurranser, hvor vinnerne fra de enkelte fylkene får delta ved neste års NM i yrkesfag, som finner sted i Bergen 17.-20.oktober 2016.

Veilederen finnes foreløpig kun i begrenset opplag. Den blir lagt ut på KS sine nettsider, og kan lastes ned derfra/skrives ut.

Arrangører av dagens samling er Helsedirektoratet, Fagforbundet, Delta, Norsk Sykepleierforbund, Virke, KS og Spekter.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy