Private barnehager:

Fare for streik i PBL

MEKLING: Kjemper for barnehageansattes pensjoner.

MEKLING: Kjemper for barnehageansattes pensjoner.


2014091612000020140918151103

- Hvis Private barnehagers landsforbund (PBL) vil fjerne dagens pensjonsordning, er faren for streik stor, sier forhandlingslederen i Fagforbundet. Ved midnatt fredag går meklingsfristen ut. Mandag kan 800 ansatte være i streik.

PBL ønsker en ny innskuddsbasert pensjonsordning. De ansattes organisasjoner er samlet i sitt syn på at det nye forslaget, både Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta mener forslaget er dårligere enn dagens.

- Pensjon skal være den ansattes trygghet livet ut. Det nye forslaget er dårligere, blant annet fordi det skyver risikoen over på de ansatte, sier Fagforbundets forhandlingsleder Mette Henriksen Aas. Partene forhandlet i juni, men sto for langt fra hverandre. Torsdag begynner mekling, med frist midnatt fredag kveld.

Viktig kampsak

PBL representerer nærmere 1800 private barnehager med totalt 26000 ansatte. En konflikt kan komme til å omfatte over 13000 barnehageansatte.

- PBL er opptatt av å ha de samme økonomiske rammene som de kommunale barnehagene, da må det også gjelde for de ansatte, mener forhandlingslederen.

Ansatte i private barnehager har reagert med å melde seg inn i Fagforbundet. De første to ukene i september har over 150 blitt medlemmer, mot omkring 45 i hele april.

- Vi beklager at foreldre og barn rammes, men håper de ser at arbeidsforholdene er viktig for kvaliteten på barnehagene, sier forhandlingslederen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy