Ingen streik i Norlandia-barnehagene

INGEN STREIK: Det blir ingen streik i Norlandia-barnehagene. Det anbefalte meklingsresultatet har en økonomisk ramme omtrent som kommuneoppgjøret.

INGEN STREIK: Det blir ingen streik i Norlandia-barnehagene. Det anbefalte meklingsresultatet har en økonomisk ramme omtrent som kommuneoppgjøret.

COLORBOX

Det blir ingen streik i Norlandia-barnehagene etter at partene ble enige om et anbefalt resultat på morgenkvisten i dag.

2015031712000020150317111627

per.flakstad@fagforbundet.no

Etter å ha meklet på overtid i hele natt, ble partene enige om et økonomisk resultat på linje med oppgjøret i kommunesektoren. I tillegg skal det settes ned et partssammensatt utvalg som skal legge grunnlag for å løse pensjonsspørsmålet.

Som en midlertidig ordning får de ansatte en innskuddsbasert pensjonsordning.

Nettopp pensjonsordningene til de ansatte i Norlandia-barnehagene har vært et vanskelig tema som førte til brudd i forhandlingene i november i fjor.

Norlandia ønsket i utgangspunktet å legge om de ansattes pensjonsordninger, mens de ansattes organisasjoner ville beholde pensjonsordningene de ansatte hadde før Norlandia kjøpte barnehagene.

– Jeg er gledelig overrasket over at Riksmekleren klarte å få fram et forslag til løsning, og at det ikke ble streik, sier Fagforbundets forhandlingsleder Odd-Haldgeir Larsen.

Han sier at meklingen var vanskelig, men at det var en styrke for arbeidstakersiden at alle de ansattes organisasjoner sto sammen, og at Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta kjørte et felles løp.

Meklingsresultatet gjelder for ansatte i barnehager, på sykehjem og pasienthotell som eies av Norlandia. Det har vært tre separate meklinger, men det ble meklet samtidig for alle.

– Jeg er tilfreds med at meklingen førte fram, slik at vi unngikk en streik, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter som har forhandlet og meklet på vegne av Norlandia.

Eksempler på ny minstelønn

Pedagogisk medarbeider 280.000 uten ansiennitet, og 342.900 med 10 års ansiennitet.

Fagarbeidere og barnepleiere, 317.700 uten ansiennitet, og 376.100 med 10 års ansiennitet.

Pedagogiske ledere med særskilt fagansvar 384.300 uten ansiennitet, og 422.000 med 10 års ansiennitet.

Det er også justeringer på to-, fire-, seks- og åtte- seksten og tjueårstrinnet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy