Kirkeoppgjøret i havn

TILLEGG: Kirkeansatte har fått tillegg på linje med andre yrkesgrupper. I tillegg er det satt ned utvalg som skal se på blant annet lønnssystemet og praktiseringen av smusstillegg. (Illustrasjonsfoto)

TILLEGG: Kirkeansatte har fått tillegg på linje med andre yrkesgrupper. I tillegg er det satt ned utvalg som skal se på blant annet lønnssystemet og praktiseringen av smusstillegg. (Illustrasjonsfoto)

Titti Brun

Omtrent de samme lønnstilleggene som i blant annet kommunesektoren.

2015061912000020150623123832

per.flakstad@fagbladet.no

I mellomoppgjøret ble partene enige om en lønnsøkning på linje med sammenliknbare tariffområde.

Det er gitt tillegg som varierer fra 1000 kroner for nyansatte i lønnsgruppe 1 til 16.300 kroner for ansatte med 8 års ansiennitet i lønnsgruppe 4.

Lønnssystemet i KA, arbeidsgiverorganisasjonen for de kirkelige virksomhetene, består av fem lønnsgrupper og en ansiennitetsstige på 16 år.

I tillegg ble det avtalt at ingen med 20 års lønnsansiennitet og full stilling skal ha lavere lønn enn 377.400 kroner.

Her kan du se protokollen fra oppgjøret og alle lønnstilleggene.

I hovedoppgjøret i fjor ble det avtalt et nytt lønnssstem som trådte i kraft fra 1. mai i år. Systemet sikrer de ansatte jevnere ansiennitetsopprykk og at de lønnstilleggene som blir gitt er varige. Det vil si at de ikke blir inkludert i framtidige oppgjør eller lokale lønnsjusteringer.

Partene ble enige om at det partssammensatt utvalg skal gjennomgå det nye systemet og avdekke eventuelle utilsiktede virkninger. En rapport skal legges fram før neste års hovedoppgjør, senest 15. april.

Det er i tillegg opprettet et partssammensatt utvalg som skal se på hvordan ordningen med smusstillegg praktiseres. Også dette utvalget ska legge fram sin rapport før 15. april neste år.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy