Nytt fosterhjemstilbud

FOSTERHJEMSRING: En«storfamilie» skal sørge for tett oppfølging av både barn og fosterforeldre. Illustrasjonsfoto

FOSTERHJEMSRING: En«storfamilie» skal sørge for tett oppfølging av både barn og fosterforeldre. Illustrasjonsfoto

Colourbox.com

Seks familier med seks fosterbarn skal bli hverandres storfamilie. Prosjektet FosterhjemsRing skal gi barna en bedre hverdag.

2014100912000020141002115424

titti.brun@fagforbundet.no

Tidligere fantes kun ordinære fosterhjem og fosterhjem knyttet til institusjon. Det nye tilbudet er i denne omgang for 6–12-åringer som trenger en tettere oppfølging enn i vanlig fosterhjem, men likevel ikke har behov for institusjon. Fosterhjemstjenesten i Oslo skal prøve ut FosterhjemsRing som et tredje alternativ for å gi barn og unge en trygg oppvekst.

Fem treff i året

– De seks familiene skal være et nettverk som skal bistå hverandre gjennom avlastning, felles veiledning og minimum fem årlige treff, forteller Stein Grødal, leder av Fosterhjemstjenesten i Oslo.

Tanken er at fosterhjemmene gjennom nettverket og veiledning skal få en bedre oppfølging. Håpet er at det også vil hindre oppsigelser med påfølgende flytting av barn.

Flere rollemodeller

Fosterbarna vil gjennom storfamilien få flere rollemodeller, og avlastningsordningen kan oppleves mindre stigmatiserende fordi barna kjenner de andre voksne og barna i ringen.

– Tilbakemeldinger fra barnevernet i bydelene viser at de ønsker et alternativ midt i mellom, for barn som trenger ekstra tilrettelagt oppfølging og som sannsynligvis vil trenge en voksen i hjemmet gjennom hele oppveksten fram til 18 år, sier Grødal.

Prosjektet startet i vår, og Fosterhjemstjenesten i Oslo regner med at nettverket er på plass i løpet av høsten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy