Problematisk fotografering i barnehagene

Riktig med fotoforbud i barnehagen?

FOTO: Hvordan skal barnehagene håndtere ivrige foto-foreldre?

FOTO: Hvordan skal barnehagene håndtere ivrige foto-foreldre?

Per Flakstad

Noen barnehager har begynt med fotoforbud på arrangementer for å unngå at foreldre fotograferer og publiserer bilder av andres barn.

2015112409485920151124101117

per.flakstad@fagbladet.no

Det er mange grunner til at foreldre ikke bør legge ut bilder av store barnegrupper.

– Det kan for eksempel være barn som er under barnevernstjenesten, eller barn på flukt, som ikke skal på nett. Dette er det lett for andre foreldre å glemme. Bilder fra avslutninger passer i album hjemme, men ikke på sosiale medier, sier Stine Tjensli, pedagogisk leder i Solhaug barnehage i Skiptvet i Østfold, til NRK.no.

Se avstemning nederst i artikkelen!

Legger du ut barnehagebilder på nett?
Ja
Nei
Vet ikke
Poll Maker

På tidligere tilstelninger i Østfold-barnehagen har de ansatte stoppet underholdningen og bedt alle foreldre om ikke å legge ut bilder av andres barn uten tillatelse.

– Det har barnehagen anledning til å gjøre, og det kan være en fornuftig ordning i barnehager der de opplever at fotografering blir et problem, uttaler informasjonssjef Marius Iversen i Private Barnehagers Landsforbund, PBL, til NRK.no.

– Ja, vi hører om skoler og barnehager som har begynt å si fra ved fotografering for å lære opp foreldrene, forteller Guro Skåltveit, seniorrådgiver i Datatilsynet.

– Som hovedregel er det ikke lov å offentliggjøre bilder uten samtykke fra dem som er avbildet, eller fra foreldrene deres når barnet er yngre enn 15 år, sier Skåltveit.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy