JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Årets renholder 2015: - En ildsjel for faget

DU ER KÅRET: Feriedagen ble en litt annen enn ventet for Rattiya Maklai Carlson. På videolinje til Thailand fortalte seksjonsleder Linda Karlsen og sønnen Kenneth Maklai Carlson, at hun var kåret til årets renholder i Norge.

DU ER KÅRET: Feriedagen ble en litt annen enn ventet for Rattiya Maklai Carlson. På videolinje til Thailand fortalte seksjonsleder Linda Karlsen og sønnen Kenneth Maklai Carlson, at hun var kåret til årets renholder i Norge.

Pål Andreassen

Rattiya Maklai Carlson, renholder i Rygge kommune, er kåret til årets renholder. Meldingen fikk hun på videolinje til Thailand mandag morgen, der hun er på ferie.

2015120812123820230821171436

ola.tommeras@fagbladet.no

LES OGSÅ:

Årets arbeidsgiver er sjef for renhold

Årets renholder 2014

Første mandag i desember er Renholdernes dag, en dag som markeres på arbeidsplasser over hele landet. Samtidig bekjentgjøres hvem Fagforbundet kårer til årets renholder. Kåringen skjer i seksjonsstyret for SST sentralt etter fylkesvise kåringer av renholdere som har utmerket seg for faget og på arbeidsplassen.

Like før klokka 09 mandag morgen møttes et tjuetalls kolleger av Rattiya Maklai Carlson på Øreåshallen i Rygge. Ingen vet at det venter mer enn markering av den årlige renholderens dag i pauserommet.

– Veldig glad

SST-leder i Østfold, Linda Karlsen, gir Rattiya Maklai Carlson den overraskende beskjeden. Ved hjelp av sønnen Kenneth Maklai Carlson, som har avtalt å ringe mor på videolinje denne dagen med noen vikarierende begrunnelser, får hun vite at årets renholder i Norge er nettopp henne.

– Jeg er bare veldig glad, sier en ganske overrasket Rattiya Maklai Carlson. Hun takker kolleger som jubler i bakgrunnen, arbeidsledelsen i kommunen og Fagforbundet.

– Hun har gitt renhold et veldig løft i kommunen, forteller renholdsleder Per Jørgensen. I begrunnelsen fra SST-styret for å velge Rattiya Maklai Carlson, vektlegges hennes innsats for å motivere kolleger til å ta fagbrev, hjelpe dem gjennom studiene og for inkluderende arbeid med fremmedspråklige.

Fikk alt på plass

– Hun kom til Rygge i 2011. Da hadde vi nettopp etablert en ny og mer moderne struktur, og slet litt. Med Rattiya på laget falt de siste bitene på plass, forteller Jørgensen.

– Rattiya er veldig opptatt av faget og fagbrev. Hun har evnen til å motivere, og har brukt mye tid på kollegene. Flere ganger har hun invitert renholdere hjem til seg og hjulpet dem med fagbrevstudier, forteller SST-leder Linda Karlsen og Jørgensen.

– Nettopp hennes innsats for å få på plass fagbrev og inkludere fremmedspråklige, er hva vi vektla da vi nominerte Rattiya. Nå er vi alle veldig, veldig stolte av henne og av å ha årets renholder fra Østfold, sier Linda Karlsen.

Hun har evnen til å motivere, og bruker mye tid på kollegene.

Enhetsleder Per Jørgensen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy