JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagbladets digitale dypdykk

En utskjelt arbeidsplass

André Martinsen


2021101910451320211019104513

Nav kritiseres fra mange kanter. De beskyldes for å være rigide, lite tilgjengelige og topptunge. Hvordan er det å jobbe på en såpass utskjelt arbeidsplass?

Vi har snakket med et knippe ansatte på ulike Nav-kontorer, små og store, i by og på bygd – om hva som fungerer og ikke fungerer i denne delen av velferdsetaten. Her deler de sine erfaringer fra arbeidshverdagen og tenker høyt om hva som kan eller bør endres for å forbedre systemet.

Det alle etterlyser er flere ressurser så de kan gjøre jobben som trengs for å hjelpe brukerne på en skikkelig måte. De ber om både flere ansatte, bedre tid og ikke minst lov til å utvise skjønn. En av dem vi har intervjuet, ordlegger seg slik: «Mitt ønske er å forebygge, men det jeg har gjort i 30 år i sosialtjenesten er å reparere.»

De Nav-ansatte er tett på brukerne og vet hva som trengs. Dette har de og deres fagforbund signalisert overfor politikerne i årevis. Har de nå endelig blitt hørt? I Hurdalenplattformen lover i alle fall Støre-regjeringen en endring i Nav. De vil blant annet styrke bemanningen og gi de ansatte i førstelinjen mer myndighet. Vi får håpe at de går i gang med denne revisjonen raskt, for å bidra til et Nav som er bra for både brukerne og de som jobber der.

NB: Intervjuene ble gjort før drapet på en Nav-ansatt i Bergen. Du finner saker om dette og Nav-ansattes sikkerhet i vår serie om vold på arbeidsplassen.

{f1}

Fagbladets digitale temapakker

Vi har i alle år utgitt trykte temahefter med yrkesfaglige saker fra de mange yrkesgruppene vi har som lesere. Nå gir vi disse sakene en ny, digital giv. Med det håper vi å nå bredere ut med yrkesartiklene – til glede og inspirasjon for flere enn dem som tidligere fikk temaheftene i postkassa.

Vi vet at saker om eget fag og yrke er populære blant Fagbladets lesere. Hele 87 prosent av dere oppgir i leserundersøkelser at saker om jobb/yrkesliv er de mest interessante. Det gir oss et godt utgangspunkt for å dyrke yrkesfaglige saker og gjøre dem lett tilgjengelig for dere – samlet i større eller mindre temapakker. Med denne satsingen ønsker vi i redaksjonen å produsere enda bedre yrkesfaglig journalistikk som skal være nyttig, relevant og lærerik for dere lesere. Det er vårt oppdrag.

Ved å ha temaartiklene våre på nett vil du som leser lett kunne søke dem opp, og vi skal sørge for at de til enhver tid er oppdaterte og relevante.

Her finner du de andre temapakkene:
Yrker i endring

Arbeidstid

Vold på jobben

Har du tips og ideer til temaer dere ønsker at vi skal belyse, send en epost til redaksjonen@fagbladet.no

Alle de tidligere utgitte temaheftene finner du her: Fagbladets temahefter

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy