Grasrota om kommunevalget

Partiene må heie fram fagorganisering og hele og faste stillinger

2019072908250020190729084532
FELLESSKAP: Kommunens tjenester må drives av kommunen selv slik at fellesskapets penger går til samfunnets felles oppgaver og slik at de ansatte sikres gode lønns,– pensjons– og arbeidsvilkår, skriver grasrotstemme Sonia Tangen.

FELLESSKAP: Kommunens tjenester må drives av kommunen selv slik at fellesskapets penger går til samfunnets felles oppgaver og slik at de ansatte sikres gode lønns,– pensjons– og arbeidsvilkår, skriver grasrotstemme Sonia Tangen.

Illustrasjon: Øivind Hovland

Arbeidsfolk skal ha en lønn å leve av, en forutsigbar arbeidshverdag og god pensjon

Barne- og ungdomsarbeider og yrkesfaglærer. Leder av Fagforbundet Trondheim

Hver uke gjennom sommeren vil Fagbladet publisere et kort valginnlegg fra grasrota. Dette er syvende innlegget ut.

Ved årets kommunevalg er det viktig for meg at partiene heier frem det at arbeidsfolk organiserer seg i en fagforening. Selv opplever jeg at høyresiden prøver å fremstille det å være organisert som gammeldags og unødvendig. Det er helt feil.

Vi vet at arbeidsfolk blir utnyttet og at de jobber under uverdige forhold som ikke hører hjemme i 2019. Mange tør ikke å organisere seg fordi de er redd for å miste jobben. De står rett og slett med «lua i hånda» for arbeidsgiver. Det er gammeldags, det!

LOs sommerpatrulje møter mange uorganiserte som ikke kjenner rettighetene sine

Forutsigbar arbeidshverdag

Ved valget i september er det også viktig å kjempe for hele og faste stillinger. Ansatte må få muligheten til å være økonomisk selvstendige. Det blir de ikke i en deltidsstilling på for eksempel 23,35 prosent stilling, som utgjør rundt 7000 i måneden.

Arbeidsfolk skal ha en lønn å leve av, en forutsigbar arbeidshverdag og god pensjon. De må også gi god kvalitet på tjenestene de leverer. Med hele og faste stillinger vil det bli nettopp forutsigbart også for de som benytter seg av tjenestene. Det er gledelig at Arbeiderpartiet nå virkelig har satt fokus på dette og skolert alle sine ordførerkandidater.

På seks år har venninnen min gått fra en 0 prosent stilling til en 45 prosent stilling. Hun er fanget i deltid.

Gagner fellesskapet

Jeg stemmer på Arbeiderpartiet fordi jeg vil ha et ryddig og velorganisert arbeidsliv for alle. Jeg vil også ha mindre forskjeller og en godt utbygd velferdsstat som tilbyr tjenester for alle uavhengig av lommeboka.

Det betyr at kommunens tjenester må drives av kommunen selv slik at fellesskapets penger går til samfunnets felles oppgaver og slik at de ansatte sikres gode lønns, – pensjons, – og arbeidsvilkår. Tillitsvalgte og ledelsen ute på de enkelte virksomhetene må også samarbeide godt. Det vil også være med på å skape arbeidsplasser som er trygge og godt utviklet.

Mange tør ikke å organisere seg fordi de er redd for å miste jobben

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy