Erik M. Sundt
knut.nygaard@fagbladet.no
Videoen med den spillende kokken Tor og hans kollegaer kan du se her.
Fagforbundet har mange tusen medlemmer som er ansatt ved kjøkken og kantiner. De fleste av dem som er avhengig av helse- og sosialtjenester nyter gode måltider, som ofte er et høydepunkt på dagen.
20. oktober er kokkens dag, og våre trofaste matslitere gratuleres på det varmeste.
Temaheftet Mat til glede og besvær
Kokken Kristoffer reiser rundt med perfekt julemat
«Jeg sluttet som hotellkokk da jeg fant ut at jeg ønsket å bli gammel»
Her er finalistene
• Vanylven omsorgssenter (Møre og Romsdal)
• Sundheim bo- og treningssenter (Oppland)
• Gloppen omsorgssenter (Sogn og Fjordane) Løten Helsetun (Hedmark)
(Alle disse har eget kjøkken som lager varmmat hver dag.
• Den femte finalisten, Økernhjemmet (Oslo) har organisert seg slik at middagen kvar dag blir laga på kvar avdeling.
FORNØYDE: Anniken Lien van Marion og Knut Erik Elnæs fra Fagforbundet rapporterer om god stemning rundt lokale forhandlinger, takket være et system som partene har bygd opp sammen.
Berit Baumberger
PROTEST: Ansatte og pårørende reagerte sterkt da helsebyråden gjorde det klart hvilke sykehjem som skal privatiseres.
Kathrine Geard
BEKYMRET: Morten Marthinsen er fortvilet over situasjonen i ambulansetjenesten ved OUS.
Jan-Erik Østlie
SLITER: En av seks sier de opplever seg selv som fattig.
Eirik Dahl Viggen
BEREDSKAP: Flere nordmenn har et beredskapslager hjemme.
Terje Bendiksby / NTB
Mellomfornøyd: Hedda Elise Riise skulle gjerne sett at årets oppgjør hadde gitt enda bedre uttelling. – For prisøkninga over tid og rentenivået som også har vedvart merkes veldig for folk flest, sier hun.
Nina Hanssen