JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barn mister støtte til tannregulering fra nyttår:

Tannleger i Bergen flytter fram barn i reguleringskø

Illustrasjonsfoto: Sissel M. Rasmussen

Kjeveortopeder i Bergen har skjøvet barn i kø for regulering fram slik at de likevel får behandling før støtten forsvinner fra nyttår.

2019121609341920191216093417

Mange tannleger og kjeveortopeder over hele landet har reagert på at om lag 10.000 barn ikke lenger vil få støtte til det som regjeringen har kalt kosmetisk tannregulering. Fra nyttår vil pasienter som i dag er i gruppe C av behandlingstrengende, miste støtten på 40 prosent.

I Bergen har nå flere ortopeder skjøvet fram barn som allerede står i køen for å få regulering slik at de får behandling før kuttet i støtten inntrer, skriver Bergensavisen.

7.800 barn kan miste støtten til tannregulering. Fagfolk mener helseminister Høie går for langt

p

– Vi har startet opp behandling av pasienter som kan stå i fare for å miste refusjon fra staten, forteller kjeveortoped Paul Sæle til avisen.

Fra grasrota: Min datter trenger et solidarisk budsjett, ikke et som premierer de rike og friske og straffer resten

I hans praksis betyr dette at 15 barn som egentlig hadde time i januar, i stedet får innkalling før jul. Alle er barn som allerede har fått en henvisning fra den offentlige tannpleien. Ingen nye blir tatt inn. Sæle har engasjert seg sterkt mot budsjettkuttet og avviser at det handler om kosmetikk, slik regjeringen har kalt det.

– Det er en helt misforstått oppfattelse. De kan ha en kosmetisk faktor, men hovedårsak er oftest av funksjon- eller hygieneårsaker. Det er provoserende og samtidig trist at helseminister Høie mener vi er kosmetologer og ikke en del av Helse-Norge, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy