Elektrikerne har streiket i 300 dager: Nå har firmaet mistet storkontrakt med fylkeskommunen fordi de nekter de ansatte tariffavtale

TALERSTOLEN: Bjørnar Dahle fra EL og IT minnet om at elektrikerne nå har streiket i over 300 dager.

TALERSTOLEN: Bjørnar Dahle fra EL og IT minnet om at elektrikerne nå har streiket i over 300 dager.

Leif Martin Kirknes

De ansatte i Traftec Rogaland har nylig rundet 300 dager i streik. Trøndelag fylkeskommune har nå valgt å ekskludere Traftec fra et anbud de egentlig hadde vunnet.

2019042410584920190424111802

leif.kirknes@lomedia.no

Under dagens representantskapsmøte, der lønnsoppgjøret stod på dagsordenen, minnet EL og IT-representant Bjørnar Dahle fra talerstolen om at det pågår streik for tariffavtale i elektrikerbedriften Traftec.

– Når vi kjører moderasjonslinja så forventer vi seriøsitet i andre enden. Når våre venner i Traftec har streiket i snart et år for tariffavtale, i 2019, da forventer jeg at fellesskapet stiller opp og tar ansvar. Vi kan ikke ha det sånn at sånne selvfølgeligheter blir overkjørt. Disse bedriftene beriker seg på offentlige midler, sa Dahle, hvorpå forsamlingen applauderte.

LO-leder Hans Christian Gabrielsen takket i sin oppsummerende tale for påminnelsen om Traftec.

– Jeg er glad for at du nevnte Traftec, sa Gabrielsen.

p

Kraftig signal

LO-lederen har fått med seg siste nytt om at Trøndelag fylkeskommune nå har valgt å ekskludere Traftec fra et anbud de egentlig hadde vunnet om å installere ladestasjon for elbusser på Sorgenfri, etter å ha fått tilsendt en påminnelse om at Traftec har motsatt seg krav om opprettelse av tariffavtale.

– Jeg synes det Trøndelag fylkeskommune har gjort er et eksempel på hvordan det offentlige kan bidra til å få på plass tariffavtale som det har blitt streiket i over et halvt år for å få på plass. Det kommunen gjør sender et kraftig signal om hvordan man burde opptre når det er konflikt rundt det å få på plass noe så elementært og grunnleggende som en tariffavtale, sa Gabrielsen.

Dyster milepæl

Første påskedag, søndag klokka 07.00, markerte en lite lystig milepæl for de fem gjenværende streikende i Traftec; 300 dager i streik. Allerede i januar skrev Nettverk at Traftec-streiken har satt rekord i EL og IT-sammenheng; den forrige streiken stod heismontørene for og varte fra 28. august 2004 til tvungen lønnsnemnd rett etter nyttår 2005.

Traftec-saken skal inn til kretsmekling etter planen 29. april i Sørlandet meklekrets. I mellomtiden har det vekket oppsikt blant politikere på venstresiden, tillitsvalgte og de streikende selv at Traftec avdeling Rogaland har lagt ut en stillingsannonse der de etterlyser elektrikere.

SVARTE: LO-leder Hans Christian Gabrielsen hedde fått med seg siste nytt om at Trøndelag fylkeskommune nå har valgt å ekskludere Traftec fra et anbud de egentlig hadde vunnet

SVARTE: LO-leder Hans Christian Gabrielsen hedde fått med seg siste nytt om at Trøndelag fylkeskommune nå har valgt å ekskludere Traftec fra et anbud de egentlig hadde vunnet

Leif Martin Kirknes

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy