JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kirkeoppgjøret i havn

Ylva Seiff Berge

Fagforbundet og Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter (KA) er enige om et anbefalt resultat i årets mellomoppgjør.

2019062609544620230821171436

tips@fagbladet.no

– Vi er fornøyd med at vi har fått et lønnsløft i tråd med arbeidslivet for øvrig, sier Fagforbundets forhandlingsleder Kai Nygård.

Det gis et generelt tillegg på 3,2 prosent for medlemmer i rettssubjektet Den norske kirke (rDnk), gjeldende fra 1. mai 2019. Det gis en lønnsøkning på 4,1 prosent for ansatte i unormerte stillinger med garantilønn fra samme virkningsdato.

Fellesråd og menighetsråd med flere får alle et generelt tillegg på minimum 9000 kroner med virkning fra 1. mai 2019. De unormerte stillingene får 3,35 prosent fra samme virkningsdato.

Tilleggene ivaretar ifølge Fagforbundet en god lavtlønns- og likelønnsprofil. Det gis uttelling for kompetanse og utdanning. Pensjon er ivaretatt slik som avtalt i kommunal og statlig sektor.

Forbundet fikk også gjennomslag for at gravplasskolen gir uttelling lønnsmessig.

– Det har vært viktig for KA å få på plass gode lønnsjusteringer til de unormerte i år, ettersom disse ofte har blitt for lavt prioritert, sier direktør Ingrid B. Tenfjord i KAs arbeidsgiveravdeling i en pressemelding.

Se tabell over generelle tillegg på Fagforbundets tariffside.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy