LO varsler storstreik: Mai-frisyren kan stå i fare hvis frisørsalonger må stenge

157 salonger blir stengt hvis det blir streik fra mandag.

157 salonger blir stengt hvis det blir streik fra mandag.

Eirik Dahl Viggen

– Hele streikeapparatet er nå rigget og klart, opplyser spesialrådgiver Geirmund Jor i Fagforbundet. Blant annet kan 449 frisører bli tatt ut i streik. 157 salonger blir i så fall stengt.

2019032812154520200111122111

Denne helga sitter forhandlere fra LO, YS og NHO hos Riksmekleren. Frivillig mekling har strandet. Det har ikke blitt enighet mellom partene. Hvis de ikke blir enige hos Riksmekleren innen mandag morgen klokka 06.00, kan blant annet vårklipp og mai-frisyren stå i fare. Frisørene i Fagforbundet er blant dem det nå varsles plassfratredelse for.

Disse 157 frisørsalongene kan bli streikerammet (NHO)

Kan bli storstreik

LO og YS har samlet varslet plassfratredelse for nesten 25.000 medlemmer. Dersom det ikke blir enighet, vil 23.000 , fra LO og 1.629 fra YS gå til streik mandag morgen.

Alle forberedelser er gjort

Mellomoppgjør mellom LO og NHO ender dog vanligvis i enighet.

– Likevel er alle forberedelser gjort. Blir det brudd i helga, så er vi klare, forteller Geirmund Jor i Fagforbundet.

Fra Fagforbundet vil det bli tatt ut 449 frisører i 157 salonger i første omgang dersom partene ikke blir enige. Rundt 4.000 av LO-medlemmene som meklingen angår, er organisert i Fagforbundet.

Disse bedriftene innen LO- og YS-forbundene kan bli tatt ut i streik

Enighet var ikke mulig

– LO konstaterer at det ikke har vært mulig å bli enig med NHO så langt, og vi ser derfor ingen grunn til å fortsette den frivillige meklingen, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en pressemelding.

LO-NHO-området omfatter et stort antall virksomheter i privat sektor. Det er dette området som alltid forhandler først i lønnsoppgjørene. LO har samlet varslet at organisasjonen vi ta ut 23.000 medlemmer i streik i dette området, hvorav 4.000 totalt er i Fagforbundet. YS varslet at 1.629 medlemmer kan bli tatt ut i streik.

Krever ekstra løft for lavtlønte

– Våre medlemmer skal ha en rettferdig andel av de verdiene de har vært med å skape. Vi har tatt ansvar i dårlige tider og vist måtehold i flere lønnsoppgjør på rad. Nå er det rom for kjøpekraftforbedring for alle og et ekstra lønnsløft for de lavest lønte, som i de siste årene har hatt den svakeste lønnsutviklingen av alle, skriver Hans-Christian Gabrielsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy