JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trikkesjåfør tiltalt for uaktsomt drap

– Nå er det bare å vente

Lisa Turøy Christiansen

– Den tiltalte trikkesjåføren går på nåler og venter. Dommen i saken faller om rundt en uke, forteller Tore Elton, leder i fagforeningen Sporvognsklubben.

2017020612130320230821171436

ingeborg.rangul@fagbladet.no

Tore Elton har sammen med en annen tillitsvalgt og representant for arbeidsgiver sittet fire lange dager i rettssalen og fulgt rettsaken mot den kvinnelige trikkesjåføren. Han sier at det er lagt ned påstand om 45 dager ubetinget fengsel.

– Jeg mener det er veldig strengt, sier Elton.

Det var i fjor at en 60 år gammel mann omkom etter et sammenstøt med trikken på Skøyen i Oslo. Påtalemyndigheten har tiltalt trikkeføreren for «uaktsomt å ha forvoldt en annens død».

Trikkesjåfør tiltalt for uaktsomt drap

Skjønner ikke tiltalen

– Dette er ikke lett. Slik vi ser det har hun ikke gjort noe feil. Hun har ikke overskredet farten eller vært uoppmerksom, mener Elton.

Han sier videre at vitner bekrefter at fotgjengeren var uoppmerksom.

Elton sier at alle trikkesjåførene er sitt ansvar bevisst når de kjører de tunge vognene rundt i Oslo.

– Vi kjører med hjertet i halsen. Mer og mer for hver eneste dag. Det er tungt. Vi trikkesjåfører har diskutert denne saken mye, og vi skjønner ikke hvordan påtalemyndigheten kunne ta ut tiltale.

Følg Fagbladet på Facebook

Informasjon via avisen

Den tiltalte trikkeføreren i 20-årene er fast ansatt i Sporveien, og hadde kjørt trikk et par år da ulykken skjedde. Trikkeføreren fikk først vite at hun ikke hadde gjort noe galt, og at saken ville bli henlagt.

Men i sommer leste hun i avisen at hun likevel var tiltalt, uten at hun var blitt kontaktet av politiet på forhånd.

Føreren er fortsatt ansatt i Sporveien. For Sporveien er det et mål å få ansatte som har vært med i ulykker tilbake i jobb.

Denne uken har hun en friuke i turnusen.

– Hun går på nåler og venter. Saken skulle vært oppe i oktober, men ble utsatt. Hun er veldig takknemlig for all støtten hun har fått både før rettsaken og underveis, forteller Elton.

fagbladet.no finner du flere nyheter

Tiltalen

I tiltalen blir det hevdet at trikkeføreren ikke tilpasset hastigheten etter forholdene eller på annen måte var uoppmerksom slik at føreren ikke i tide oppdaget eller reduserte farten for fotgjengeren, skriver nrk.no.

Aktor mener trikkeføreren har vært uaktsom blant annet ved at hun ikke reduserte hastigheten på trikken tidligere enn det hun gjorde.

Forsvarer sier på sin side at mannen som omkom hadde vikeplikt der han gikk. Området er oversiktlig og det var ikke trafikkert og vitner skal ha forklart at han ikke så seg for. Trikken har en egen midtstilt trasé på ulykkesstedet, og det skal ikke være fotgjengerfelt akkurat på det stedet.

Les også:

Trikkefører endelig frikjent

Tiltalebeslutningen

Trikkeføreren er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død.

Ifølge statsadvokatens tiltalebeslutning har hun «ikke vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom, idet hun ikke tilpasset hastigheten etter forholdene eller på annen måte var uoppmerksom slik at hun ikke i tide oppdaget eller reduserte farten for en fotgjenger som gikk ut foran trikken».

Kilde: nrk.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy