Forbundsleder Anne Finborud

– Ingen planer om å slå SL sammen med andre forbund

Viktig debatt: SL skal styrke sin posisjon i LO, fastslår forbundsleder Anne Finborud.

Viktig debatt: SL skal styrke sin posisjon i LO, fastslår forbundsleder Anne Finborud.

Det foreligger ingen konkrete forslag om å slå Skolenes landsforbund (SL) sammen med andre LO-forbund. I dag jobber vi for å styrke SL innad i LO, sier forbundsleder Anne Finborud.

2017020610042720170206100424

sym@lomedia.no

Anne Finborud stiller seg undrende til at FriFagbevegelse i en artikkel torsdag stiller spørsmål ved om Skolenes landsforbund har en framtid som eget LO-forbund.

– Det kommende landsmøtet i Skolenes landsforbund skal ta stilling til et forslag om «å bestille en utredning av sammenslåing med andre LO-forbund», eller ikke. Dette er noe helt annet enn å formidle at det foreligger et konkret forslag om å slå SL sammen med andre LO-forbund, understreker Finborud overfor FriFagbevegelse.

Få nyhetsbrev fra Fagbladet

Viktig skolestemme i LO

Sier landsmøtet ja til å bestille en slik utredning, har vedtaket full støtte fra forbundslederen.

– I et langsiktig perspektiv, vil det være naturlig å se på SLs posisjon innad i LO. Jeg velger å tro at dette også gjelder andre LO-forbund. Den seriøse debatten om dette vil jo eventuelt gjøres på grunnlag av en rapport etter utredningen – ikke før. Det er likevel viktig å ta debatten, for på sikt å sikre seg de riktige posisjonene og styrke SL, sier Anne Finborud.

Forbundslederen understreker at SL vil fortsette å jobbe seriøst for å sikre SL som et eget forbund innad i LO.

– SL er og skal med sin sterke og tydelige røst være en viktig skolestemme i LO. Våre medlemmer skal være trygge på at SL jobber for å sikre gode lønns- og arbeidsvilkår, sier Anne Finborud.

Dersom landsmøtet ønsker å utrede en sammenslåing, vil konklusjonen av en slik utredning trolig tidligst bli en sak for landsmøtet i 2021, opplyser forbundslederen.

Barnevernsbarn gjør det vesentlig dårligere på skolen

Vil styrke SL i regionene

Anne Finborud viser også til at et eget, internt utvalg har fått i oppgave å utrede hvordan SL skal organisere seg i framtiden.

– Et av forslagene som skal realitetsbehandles på landsmøtet, er spørsmålet om SL skal opprette distriktssekretærer for å styrke SL ute i regionene. Det viser at SL er på offensiven for å styrke medlemmenes interesser også lokalt, sier Anne Finborud.

Skolenes landsforbund holder sitt landsmøte på Hell i perioden 3.- til 6. april.

Ungdom dropper ut av NAV

Fagforbundet er positive til sammenslåing

– Vi har signalisert at vi har en åpen dør, og at vi har mye til felles. Dette ville ha styrket LOs posisjon i skolen vesentlig, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet, til fagbladet.no.

– Vi er åpne for de diskusjonene. Det som er viktig, er å se på hvordan vi i fellesskap kan styrke det faglige, og medlemmenes situasjon og posisjon. Dette kan komme til å sje, men det avhenger av hva SL bestemmer seg for, sier Nord.

Har Skolenes landsforbund en framtid som eget LO-forbund?

SL-leder provosert av kunnskapsministeren

Her er gratis skolemat en selvfølge

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy