JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg 2019

Alle kollegene jobber deltid: Olga Marie må jobbe i tre kommuner

AP-leder Jonas Gahr Støre og Aps ordførerkandidat i Kongsberg, Ingar Storholt, i prat med bobilteamet til Fagforbundet Buskerud og hjelpepleier Olga Marie Røed.

AP-leder Jonas Gahr Støre og Aps ordførerkandidat i Kongsberg, Ingar Storholt, i prat med bobilteamet til Fagforbundet Buskerud og hjelpepleier Olga Marie Røed.

Erik Aarek

Hjelpepleier Olga Marie Røed håper Arbeiderpartiets politikere holder løftet om hele stillinger. Nå er Fagforbundets bobilteam på veien i valgkampen.

2019080914390420230821171436

kathrine.geard@fagbladet.no

Torsdag møtte hun Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Kongsberg, Ingar Storholt, og partileder Jonas Gahr Støre, som var på besøk i byen og på årsmøtet til sine lokale partifeller.

– Jeg sa til dem at jeg håper de sørger for at det blir hele stillinger i hjemmesykepleien, sier Olga Marie Røed (59), som følte at budskapet ble tatt veldig godt i mot. Så har da også Storholt allerede gått ut med løfte om å følge opp tidligere vedtak i kommunen om heltidskultur.

Klar tale

"Dette innebærer at Kongsberg Arbeiderparti vil gi alle helsearbeidere ansatt i kommunen som ønsker det opp til nærmeste hele 10 prosent stilling. Nye stillinger som lyses ut i helse- og omsorg skal være 100 prosent stillinger", uttaler Storholt i en valgkampannonse. Her heter det også at partiet jobber for økt grunnbemanning ved helse- og omsorgsinstitusjoner i kommunen, samt å styrke hjemmetjenesten.

Det er Røed, som har 19 års erfaring som hjelpepleier i hjemmesykepleien, veldig glad for.

– Vi trenger økt grunnbemanning og 100 prosent stillinger for å kunne ivareta brukerne best mulig. Og for oss ansatte er det viktig med tanke på blant annet pensjonspoeng og mulighet til å få lån.

Ingen hele stillinger

I dag har ingen av kollegene som tilhører Røeds base full stilling. Selv har hun 61,85 prosent stilling i Kongsberg kommune. For å spe på jobber hun også i de to nabokommunene Ringerike og Hole.

– Så lenge jeg ikke har 100 prosent stilling må jeg jobbe andre steder for å være sikker på å arbeide full tid. Ofte får jeg fylt opp i jobben på Kongsberg, men man veit aldri. Den usikkerheten tar på, sier Røed som er medlem i Fagforbundet.

Bobilturne i gang

Partienes syn på heltid er ett sentralt spørsmål for Fagforbundet i valgkampen. Fagforbundet Buskerud har akkurat rullet i gang en bobilturnè som skal innom steder og arbeidsplasser i hele fylket. Målet er å gi medlemmene kunnskap om hva partiene mener om saker som er viktige for dem som arbeidstakere og innbyggere. Underveis i turneen har bobiltemaet sikret seg god musikalsk hjelp.

– Vi skal ha med oss egen trubadur, Tove Bøygard, som blir omtalt som vår tids sterkeste arbeiderdikter.Hun skal holde mange småkonserter der vi er, så følg med hvor hun skal spille, lyder oppfordringen fra Fagforbundet Buskerud.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy