JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg 2019

Aktiv dødshjelp førte Arent Værnes Fiske inn i Kristelig Folkeparti

Arent Værnes Fiske jobber i barnehage og er aktiv i ungdomstvalget til Fagforbundet Trondheim.  Han stiller til valg for KrF i høstens kommune- og fylkestingvalg.

Arent Værnes Fiske jobber i barnehage og er aktiv i ungdomstvalget til Fagforbundet Trondheim. Han stiller til valg for KrF i høstens kommune- og fylkestingvalg.

Kathrine Geard

Arent Fiske står på 5. plass på KrFs liste i byen og på 10. plass til fylkestinget og brenner for bymiljøet.

2019090515264420190905152644

kathrine.geard@fagbladet.no

Barne- og ungdomsarbeideren jobber til daglig i Grillstadfjæra barnehage og i Fagforbundet Trondheims ungdomsutvalg på fritida. Til høsten kan han også bli kommunepolitiker, selv om sjansen er liten.

{F3b}

Verdivalg

Partitilhørigheten skyldes verken lokalpolitikk eller familietradisjoner. Det var engasjementet i ett spesielt spørsmål som gjorde at han landet i KrF.

– Jeg ble med i KrF på grunn av kampen mot aktiv dødshjelp. Det var den avgjørende faktoren. I dagens bystyre har KrF bare to representanter, men har likevel hatt betydelig politisk gjennomslag, mener den unge kandidaten.

Hareidetilhenger

I den interne striden i KrF var han en tydelig Hareide-tilhenger og tilsvarende skuffet over at partiet valgte å gå inn i den blå regjeringen Solberg.

– Hvordan ser du på at Fagforbundet tydelig flagger støtte til rødgrønn side?

– Akkurat det er helt forståelig, sier Fiske, som mener hele stillinger og andre av Fagforbundets merkesaker er svært viktige spørsmål.

– Hvilke lokalpolitiske saker brenner du for?

– Jeg er interessert i det meste, men byutviklingen som det har vært mye debatt om er viktig. Jeg er positiv til miljøgate og å få bilen ut av sentrum. Men også opptatt av at vi skal finne gode løsninger for næringslivet og legge til rette for varetransport.

Strid om bygg

Utbyggingen av idrettsarenaen Trondheim Spektrum har vakt hissig strid. Nå som bygget snart står der, mener Fiske man heller må rette oppmerksomheten mot hvordan arenaen kan bidra til å utvikle byen videre.

Trondheim kommune

Folketall: 193.501

Ordfører: Rita Ottervik (Ap)

Rødt flertall med Arbeiderpartiet i storkoalisjon med MDG, Senterpartiet, Venstre og KrF

Kommunestyret: Ap 28, H 14, MDG 5, SV 4, V 4, Frp 4, SP 2, KrF 2, Rødt 2, Pensjonistpartiet 2

Arent Værnes Fiske (24)

Ungdomsillitsvalgt i Fagforbundet Trondheim

5. plass på KrFs liste i Trondheim

Viktigste sak: Byutvikling

Stiller til valg

Fagbladet har møtt medlemmer i Fagforbundet som stiller til valg

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy