JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg2019

Linn blir fersk lokalpolitiker etter oppgang for SV

GLEDER SEG: Fagforbundets Linn Schistad Camara blir lokalpolitiker i Porsgrunn.

GLEDER SEG: Fagforbundets Linn Schistad Camara blir lokalpolitiker i Porsgrunn.

Kathrine Geard

SV gjorde et godt valg i Porsgrunn, og Linn Schistad Camara blir en av partiets tre representanter i bystyret. Hun gleder seg.

2019091012403520190910124036

per.flakstad@fagbladet.no

Til daglig finner vi Linn på Fagforbundets kontor i telemarksbyen. Hun har full stilling som opplæringsansvarlig og har ulike utvalgsverv.

Nå skal hun også bli lokalpolitiker. Det har hun ikke vært før. Og hun gleder seg.

Linn håper på dobling for SV: – Heltid er hjertesaken min

Et godt valg for Fagforbundets medlemmer

Snakker gjerne med Ap

Da Fagbladet snakket med henne før valget, håpet hun å få en plass i bystyret. Hun stod på kumulert førsteplass på SV-lista og mener hun er sikker nå som partiet fikk tre plasser.

– Hadde vi fått to, som vi hadde fra før, kunne jeg ikke vært sikker før personstemmene var talt opp, sier hun.

Arbeiderpartiet gikk tilbake også i Porsgrunn, men beholder ordføreren og er det største partiet i en flertallskoalisjon med Miljøpartiet De Grønne, Senterpartiet og KrF.

Selv om SV ikke har vært en del av flertallssamarbeidet, håper Linn at Arbeiderpartiet også vil snakke med henne etter valget.

– Vi har jo mange av grunnverdiene felles, sier hun.

For første gang på 48 år har en Arbeiderparti-ledet koalisjon blitt gjenvalgt i Oslo

Skolert av Fagforbundet

Linn Schistad Camara har jobbet med lokalpolitikk lenge, men først og fremst som tillitsvalgt. Det er blant annet gjennom skoleringen i Fagforbundet at hun nå føler seg moden for å gå inn i politikken som politiker.

– Jeg kjenner jo mange av saken, spesielt de som er viktige for Fagforbundet. Det har blitt mange dokumenter som skal leses også tidligere, men nå blir det kanskje enda flere. Når jeg skal uttale meg om saker og være med å vedta eller stemme imot dem, er det viktig for meg at jeg har satt meg godt inn i dem, sier hun.

Kari kan bli Stavangers første Arbeiderparti-ordfører siden 1993

Drømmer om formannskapet

Linn Schistad Camara har et stort ønske om å være med å påvirke politikken i hjembyen.

– Jeg drømmer jo om å få plass i formannskapet, sier hun.

Heltid er en av hennes store hjertesaker. Dette har hun jobbet med som tillitsvalgt i Fagforbundet, og det ønsker hun å jobbe videre med som lokalpolitiker. Hun er også optimistisk med utgangspunkt i valgresultatet.

– Porsgrunn har ligget veldig lavt når det gjelder heltid. Men vi har klart å løfte mellom 250 og 300 til større stillinger. Men fortsatt er det et hav å ta av. Derfor trengs det fortsatt et stort løft i denne saken, sier hun.

– Med det politiske flertallet vi ser ut til å få etter valget, tror jeg også det skal være mulig å få til et slikt løft. Ut fra de debattene vi hadde i forkant, ser det ut som vi får flertallspartier som ikke bare har en intensjon, men også en politisk vilje til å gjøre noe med heltid/deltid-problematikken, sier hun.

Tilbakegang for Ap, Høyre og Frp

Arbeiderpartiet gikk tilbake og mister to plasser i bystyret. Men det veies i fullt monn opp ved at Senterpartiet øker fra én til fem representanter, mens MDG og KrF går fra to til tre representanter.

Også Høyre og Frp gikk tilbake med henholdsvis tre og én representant.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy